Την Δευτέρα αναλαμβάνουν οι νέοι - Αναλυτικά το πρόγραμμα παράδοσης και παραλαβής Υπουργείων

Την Δευτέρα αναλαμβάνουν οι νέοι - Αναλυτικά το πρόγραμμα παράδοσης και παραλαβής Υπουργείων Facebook Twitter
Όλοι οι υπουργοί περιμένουν τον πρωθυπουργό για την σημερινή οικογενειακή φωτογραφία (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)
0

Αναλαμβάνουν και επισήμως αύριο τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του.


Στις 9.00 έχει προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιώργο Σταθάκη στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.


Στις 10.00 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος με τη σειρά του, στις 11.00, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στον Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του νέου αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.


Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού από τον Σταύρο Κοντονή στον νέο υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.


Το μεσημέρι, στις 12.00, θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, θα παραδώσει στην απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.


Επίσης στις 12.00, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή.


Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του τομέα των Δικτύων, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.


Στις 12.30 ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης θα παραδώσει στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.


Στις 13:00 ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς θα παραδώσει στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου.


Στις 13.00 είναι ακόμη προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Φίλη στον νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Έρευνα Κωνσταντίνου Φωτάκη και των νέων υφυπουργών Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Κωνσταντίνου Ζουράρι.


Την ίδια ώρα (13.00) θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.


Μισή ώρα αργότερα, στις 13.30, θα ακολουθήσει η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον απερχόμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με υφυπουργό τον Νεκτάριο Σαντορινιό.
Στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Αναπτυξής και Τροφίμων από τον Μάρκο Μπόλαρη στον Ιωάννη Τσιρώνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του νέου υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.


Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών & Δικτύων, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.


Η αυλαία των καθιερωμένων τελετών παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία άνοιξε το Σάββατο, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης παρέδωσε στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM