ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Tσίπρας: Κάναμε τον Μαρινάκη να δώσει για τα κανάλια όσα για 5 Champions League

Tσίπρας: Κάναμε τον Μαρινάκη να δώσει για τα κανάλια όσα για 5 Champions League Facebook Twitter
0

Την απόφαση του να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών υπερασπίστηκε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε, επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη και καλώντας τον να συμβάλει στη σύσταση του ΕΣΡ: «O κ.Mαρινάκης δίνει για να εκπέμψει, όσα για 5 Champions  League και ο κ.Μητσοτάκης λέει "όχι, τζάμπα", είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Δεν θέλουμε να μας λιβανίζουν ΜΜΕ. Υπάρχει πρόβλημα αντικειμενικής ενημέρωσης. Το δεύτερο και πιο σημαντικό σκέλος να υπάρξει ΕΣΡ. Να σταματήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό και να πάμε μαζί στον ορισμό του ΕΣΡ.»

"Αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Ποια κυβέρνηση είχε το σθένος τόσα χρόνια να πάει κόντρα σε μία από τις κορυφές του τριγώνου της διαπλοκής. Δεν θέλω να τσουβαλιάσω αλλά το σύστημα σε γενικές γραμμές ίσχυε αυτό. Θαλασσοδάνεια - τραπεζίτες που τους τα έδιναν - κυβερνήσεις που έκαναν τα στραβά μάτια. Ο Μεϊμαράκης είχε υποσχεθεί ότι θα έβγαινε το ΕΣΡ και θα το έκανε αν έβγαινε. Το πρώτο που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν να μη βγει το ΕΣΡ", είπε επίσης.

Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα μπουν στα δημόσια ταμεία σε 3 δόσεις, είπε ο πρωθυπουργός που μάλιστα τα χαρακτήρισε και απρόσμενα έσοδα. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση και θα έχουμε τη δυνατότητα να διανεμηθούν σε έκτακτες δράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως ιδρύθηκε ίδρυμα καινοτομίας που θα έχει κουμπαρά 240 εκατομμυρίων για να ενισχυθεί η έρευνα και η τεχνολογία για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM