Ζάκυνθος: Άγρια επίθεση σε εθελοντές από λαθροθήρες που κυνηγούσαν τρυγόνια

Ζάκυνθος: Άγρια επίθεση σε εθελοντές από λαθροθήρες που κυνηγούσαν τρυγόνια Facebook Twitter
0

Άγρια επίθεση δέχθηκαν εθελοντές της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughter (CABS) από λαθροθήρες που κυνηγούσαν τρυγόνια, στη Ζάκυνθο.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση, πέντε μέλη της CABS τραυματίστηκαν. Οι περιβαλλοντολόγοι είχαν εντοπίσει αρκετούς λαθροθήρες στο Κερί.

Ζάκυνθος: Λαθροθήρες επιτέθηκαν σε εθελοντές

Οι λαθροθήρες πυροβολούσαν παράνομα μεταναστευτικά πουλιά, που προστατεύονται κατά την εαρινή περίοδο και τη Μεγάλη Τετάρτη μετέβησαν στο σημείο για έρευνα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, 15 άνδρες εμφανίστηκαν ξαφνικά, εμπόδισαν την ομάδα και τους επιτέθηκαν, όπως καταγγέλλει η Οργάνωση.

Ένας υπάλληλος της σλοβενικής επιτροπής έσπασε τη μύτη του, ένας Ιταλός υπάλληλος υπέστη σοβαρό τραύμα στο πόδι, δύο Βρετανίδες εθελόντριες και ένας συντηρητής πουλιών από την Ελβετία υπέστησαν μώλωπες και γρατζουνιές. 

Ένα smartphone και μια φωτογραφική μηχανή που περιείχαν αποδεικτικά στοιχεία καταστράφηκαν και ένα σακίδιο πλάτης κλάπηκε.

Η Αστυνομία μετέβη στο σημείο και έχει ήδη ανακρίνει τους πρώτους υπόπτους ενώ τρία μέλη της επιτροπής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αλλά παραμένουν καλά στην υγεία τους.

Η ανάρτηση της CABS

«Επίθεση σε συντηρητές πουλιών στην Ελλάδα. Πέντε μέλη της επιτροπής τραυματίστηκαν από κυνηγούς. Χθες, Τετάρτη, ομάδα της Επιτροπής Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) δέχτηκε άγρια ​​επίθεση από κυνηγούς στο δημοφιλές ελληνικό παραθεριστικό νησί της Ζακύνθου. Οι οικολόγοι είχαν εντοπίσει αρκετούς λαθροθήρες στη χερσόνησο του Κεριού που πυροβολούσαν παράνομα αποδημητικά πτηνά, τα οποία προστατεύονται την άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εμφανίστηκαν ξαφνικά 15 άνδρες, κάποιοι από τους οποίους μασκοφόροι, εμπόδισαν την ομάδα και τους επιτέθηκαν χωρίς προειδοποίηση. Ένας υπάλληλος της επιτροπής της Σλοβενίας έσπασε τη μύτη του, ένας Ιταλός υπάλληλος υπέστη σοβαρό τραύμα στο πόδι, δύο γυναίκες εθελόντριες από τη Βρετανία και ένας συντηρητής πουλιών από την Ελβετία υπέστησαν μώλωπες και γρατζουνιές.

Ένα smartphone και μια κάμερα που περιείχε αποδεικτικά στοιχεία καταστράφηκαν και ένα σακίδιο πλάτης κλάπηκε. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και έχει ήδη ανακρίνει τους πρώτους υπόπτους. Τρία μέλη της επιτροπής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά παραμένουν σε καλή διάθεση.

Το Κερί θεωρείται ένα hotspot λαθροθηρίας στο νησί, με τους κυνηγούς να στοχεύουν προστατευόμενα τρυγόνια, χελιδόνια και αρπακτικά πτηνά».

Η ανάρτηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:

«ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση:

Σε πνεύμα κατάνυξης, λόγω των ημερών, και επιδεικνύοντας τη φημισμένη (not) Ζακυνθινή φιλοξενία, 15 λαθροθήρες που κυνηγούσαν Τρυγόνια στο Κερί (γνωστό hot spot παράνομων πόστων στο νησί) άσκησαν βία σε εθελοντές της Οργάνωσης Committee Against Bird Slaughter (CABS) που βρίσκονται και φέτος στη Ζάκυνθο για την ανάδειξη του παράνομου ανοιξιάτικου κυνηγιού, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο, με σπασμένη μύτη, εκδορές, μόλωπες κ.λπ.!

Για πόσο ακόμα θα υπάρχει ανοχή στο #έγκλημα που συμβαίνει κάθε άνοιξη στη #Ζάκυνθο και "διαφημίζει" τη χώρα διεθνώς?!

Καλούμε την τοπική Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες για τον έγκαιρο εντοπισμό όλων των υπόπτων και να επιβάλει τις αρμόζουσες κυρώσεις σε όσους έχουν ήδη προσαχθεί. 

Επιπλέον, καλούμε τη Δ/νση Δασών Ν. Ζακύνθου να εντατικοποιήσει τις περιπολίες στο Κερί στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ για την εαρινή λαθροθηρία!»

 
 
 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Περιβάλλον / Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία για τη θαλάσσια ζωή, ενώ καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες προκαλούν νεκρούς και καταστροφές στη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Περιβάλλον / Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση φυσικού αερίου – Η πρακτική ισοδυναμεί σε ρύπους με το αποτύπωμα της Γαλλίας
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ