Ζάκυνθος: Άγρια επίθεση σε εθελοντές από λαθροθήρες που κυνηγούσαν τρυγόνια

Ζάκυνθος: Άγρια επίθεση σε εθελοντές από λαθροθήρες που κυνηγούσαν τρυγόνια Facebook Twitter
0

Άγρια επίθεση δέχθηκαν εθελοντές της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughter (CABS) από λαθροθήρες που κυνηγούσαν τρυγόνια, στη Ζάκυνθο.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση, πέντε μέλη της CABS τραυματίστηκαν. Οι περιβαλλοντολόγοι είχαν εντοπίσει αρκετούς λαθροθήρες στο Κερί.

Ζάκυνθος: Λαθροθήρες επιτέθηκαν σε εθελοντές

Οι λαθροθήρες πυροβολούσαν παράνομα μεταναστευτικά πουλιά, που προστατεύονται κατά την εαρινή περίοδο και τη Μεγάλη Τετάρτη μετέβησαν στο σημείο για έρευνα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, 15 άνδρες εμφανίστηκαν ξαφνικά, εμπόδισαν την ομάδα και τους επιτέθηκαν, όπως καταγγέλλει η Οργάνωση.

Ένας υπάλληλος της σλοβενικής επιτροπής έσπασε τη μύτη του, ένας Ιταλός υπάλληλος υπέστη σοβαρό τραύμα στο πόδι, δύο Βρετανίδες εθελόντριες και ένας συντηρητής πουλιών από την Ελβετία υπέστησαν μώλωπες και γρατζουνιές. 

Ένα smartphone και μια φωτογραφική μηχανή που περιείχαν αποδεικτικά στοιχεία καταστράφηκαν και ένα σακίδιο πλάτης κλάπηκε.

Η Αστυνομία μετέβη στο σημείο και έχει ήδη ανακρίνει τους πρώτους υπόπτους ενώ τρία μέλη της επιτροπής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αλλά παραμένουν καλά στην υγεία τους.

Η ανάρτηση της CABS

«Επίθεση σε συντηρητές πουλιών στην Ελλάδα. Πέντε μέλη της επιτροπής τραυματίστηκαν από κυνηγούς. Χθες, Τετάρτη, ομάδα της Επιτροπής Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) δέχτηκε άγρια ​​επίθεση από κυνηγούς στο δημοφιλές ελληνικό παραθεριστικό νησί της Ζακύνθου. Οι οικολόγοι είχαν εντοπίσει αρκετούς λαθροθήρες στη χερσόνησο του Κεριού που πυροβολούσαν παράνομα αποδημητικά πτηνά, τα οποία προστατεύονται την άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εμφανίστηκαν ξαφνικά 15 άνδρες, κάποιοι από τους οποίους μασκοφόροι, εμπόδισαν την ομάδα και τους επιτέθηκαν χωρίς προειδοποίηση. Ένας υπάλληλος της επιτροπής της Σλοβενίας έσπασε τη μύτη του, ένας Ιταλός υπάλληλος υπέστη σοβαρό τραύμα στο πόδι, δύο γυναίκες εθελόντριες από τη Βρετανία και ένας συντηρητής πουλιών από την Ελβετία υπέστησαν μώλωπες και γρατζουνιές.

Ένα smartphone και μια κάμερα που περιείχε αποδεικτικά στοιχεία καταστράφηκαν και ένα σακίδιο πλάτης κλάπηκε. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και έχει ήδη ανακρίνει τους πρώτους υπόπτους. Τρία μέλη της επιτροπής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά παραμένουν σε καλή διάθεση.

Το Κερί θεωρείται ένα hotspot λαθροθηρίας στο νησί, με τους κυνηγούς να στοχεύουν προστατευόμενα τρυγόνια, χελιδόνια και αρπακτικά πτηνά».

Η ανάρτηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:

«ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση:

Σε πνεύμα κατάνυξης, λόγω των ημερών, και επιδεικνύοντας τη φημισμένη (not) Ζακυνθινή φιλοξενία, 15 λαθροθήρες που κυνηγούσαν Τρυγόνια στο Κερί (γνωστό hot spot παράνομων πόστων στο νησί) άσκησαν βία σε εθελοντές της Οργάνωσης Committee Against Bird Slaughter (CABS) που βρίσκονται και φέτος στη Ζάκυνθο για την ανάδειξη του παράνομου ανοιξιάτικου κυνηγιού, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο, με σπασμένη μύτη, εκδορές, μόλωπες κ.λπ.!

Για πόσο ακόμα θα υπάρχει ανοχή στο #έγκλημα που συμβαίνει κάθε άνοιξη στη #Ζάκυνθο και "διαφημίζει" τη χώρα διεθνώς?!

Καλούμε την τοπική Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες για τον έγκαιρο εντοπισμό όλων των υπόπτων και να επιβάλει τις αρμόζουσες κυρώσεις σε όσους έχουν ήδη προσαχθεί. 

Επιπλέον, καλούμε τη Δ/νση Δασών Ν. Ζακύνθου να εντατικοποιήσει τις περιπολίες στο Κερί στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ για την εαρινή λαθροθηρία!»

 
 
 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματίζει η οξίνιση των ωκεανών: Η μεγάλη συμφωνία Ebb Carbon και Microsoft ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα

Περιβάλλον / Προβληματίζει η οξίνιση των ωκεανών: Η μεγάλη συμφωνία Ebb Carbon και Microsoft ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα

Η εταιρεία Ebb Carbon συνεργάζεται με τη Microsoft σε μια πρωτοποριακή συμφωνία για την ηλεκτροχημική αύξηση της αλκαλικότητας των ωκεανών, με στόχο την απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα και την αντιμετώπιση της οξίνισης των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Η Καμπούλ στα πρόθυρα αφανισμού μέχρι το 2030 λόγω κρίσης νερού

Περιβάλλον / Αφγανιστάν: Η Καμπούλ στα πρόθυρα αφανισμού μέχρι το 2030 λόγω κρίσης νερού

Η Καμπούλ κινδυνεύει να γίνει η πρώτη σύγχρονη πόλη χωρίς καθόλου νερό - Η κλιματική κρίση, η αστικοποίηση και η έλλειψη χρηματοδότησης οδηγούν 7 εκατομμύρια κατοίκους σε ανθρωπιστική καταστροφή
LIFO NEWSROOM
Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Περιβάλλον / Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Το ύψους τριών μέτρων φυτό μεταφέρθηκε σε έναν κοντινό εσωτερικό τροπικό κήπο που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή τροπικών φυτών στη Βρετανία μετά τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Kew
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η «έκρηξη Strombolian» και τι συμβαίνει στην Αίτνα

Τech & Science / Τι είναι η «έκρηξη Strombolian» και τι συμβαίνει στην Αίτνα

Η Αίτνα εκρήγνυται ξανά, στέλνοντας σύννεφα τέφρας και ροές λάβας στον ουρανό της Σικελίας - Τι λένε οι ηφαιστειολόγοι για το φαινόμενο, πώς ταξινομούνται οι εκρήξεις και τι σημαίνει η πρόσφατη δραστηριότητα για την επιστημονική παρακολούθηση
LIFO NEWSROOM