Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες [ΒΙΝΤΕΟ]

Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες (Youtube)
0

Όταν κάποιος σκέφτεται τα τραγούδια των πουλιών, συνήθως φαντάζεται τιτιβίσματα, γλυκούς κα χαρούμενους ήχους.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Όταν αυτά τα πουλιά, στα βίντεο που ακολουθούν, αποφασίσουν να δημιουργήσουν μουσικούς ήχους χρησιμοποιούν τα νύχια από τα πόδια τους για να παίξουν ηλεκτρική κιθάρα και το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.

Η έμπνευση ανήκει στον Γάλλο καλλιτέχνη Céleste Boursier-Mougenot, ο οποίος δημιούργησε έναν χώρο που επιτρέπει στα πουλιά να αλληλεπιδρούν με 14 ηλεκτρικές κιθάρες. Φυσικά όλες είναι συνδεδεμένες με τους απαραίτητους ενισχυτές.

Το ηχητικό του έργο, με τίτλο «From Here to Ear», περιλαμβάνει 70 σπίνους ζέβρες, το πιο συνηθισμένο είδος Εστριλδίδων της κεντρικής Αυστραλίας, που δημιουργούν μοναδικούς ήχους καθώς αγγίζουν τις χορδές.

Για την ιδιαίτερη αυτή έκθεση ο δημιουργός μετατρέπει χώρους γκαλερί σε πτηνοτροφείο. Τα 70 πουλιά έχουν άφθονο χώρο για να πετάξουν, να φωλιάσουν και να εξερευνήσουν τα πάντα καθώς δημιουργούν ακούσια ήχους.

Με μια ποικιλία από ειδικά σφυρίγματα, οι σπίνοι μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικοί. Όταν βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με πολλά όργανα, οι φυσικοί τους ήχοι συμπληρώνονται υπέροχα με την κιθάρα. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στο χώρο και να βιώσουν τους ήχους από διάφορες περιοχές του δωματίου.

Μέχρι στιγμής, η παράσταση ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Μόντρεαλ. Σε κάθε σόου παραβρίσκεται και ένας κτηνίατρος για να ελέγχει την υγεία των πουλιών.

Ο Boursier-Mougenot ήθελε να δημιουργήσει το έργο από την παιδική του ηλικία. «Κοιτάζοντας μέσα από το παράθυρο, το συναίσθημά μου ήταν ότι θέλω να κάνω μουσική από αυτά τα πουλιά», θυμάται.

«Και 30 χρόνια αργότερα το έκανα». Ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι αντιμετώπισε προβλήματα όταν ο ίδιος μάθαινε να παίζει μουσικά όργανα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, οπότε ήθελε να εφεύρει τη δική του μέθοδο για να δημιουργεί ήχους.

Με πληροφορίες του mymodernmet

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM
Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM