ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες [ΒΙΝΤΕΟ]

Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες (Youtube)
0

Όταν κάποιος σκέφτεται τα τραγούδια των πουλιών, συνήθως φαντάζεται τιτιβίσματα, γλυκούς κα χαρούμενους ήχους.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Όταν αυτά τα πουλιά, στα βίντεο που ακολουθούν, αποφασίσουν να δημιουργήσουν μουσικούς ήχους χρησιμοποιούν τα νύχια από τα πόδια τους για να παίξουν ηλεκτρική κιθάρα και το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.

Η έμπνευση ανήκει στον Γάλλο καλλιτέχνη Céleste Boursier-Mougenot, ο οποίος δημιούργησε έναν χώρο που επιτρέπει στα πουλιά να αλληλεπιδρούν με 14 ηλεκτρικές κιθάρες. Φυσικά όλες είναι συνδεδεμένες με τους απαραίτητους ενισχυτές.

Το ηχητικό του έργο, με τίτλο «From Here to Ear», περιλαμβάνει 70 σπίνους ζέβρες, το πιο συνηθισμένο είδος Εστριλδίδων της κεντρικής Αυστραλίας, που δημιουργούν μοναδικούς ήχους καθώς αγγίζουν τις χορδές.

Για την ιδιαίτερη αυτή έκθεση ο δημιουργός μετατρέπει χώρους γκαλερί σε πτηνοτροφείο. Τα 70 πουλιά έχουν άφθονο χώρο για να πετάξουν, να φωλιάσουν και να εξερευνήσουν τα πάντα καθώς δημιουργούν ακούσια ήχους.

Με μια ποικιλία από ειδικά σφυρίγματα, οι σπίνοι μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικοί. Όταν βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με πολλά όργανα, οι φυσικοί τους ήχοι συμπληρώνονται υπέροχα με την κιθάρα. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στο χώρο και να βιώσουν τους ήχους από διάφορες περιοχές του δωματίου.

Μέχρι στιγμής, η παράσταση ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Μόντρεαλ. Σε κάθε σόου παραβρίσκεται και ένας κτηνίατρος για να ελέγχει την υγεία των πουλιών.

Ο Boursier-Mougenot ήθελε να δημιουργήσει το έργο από την παιδική του ηλικία. «Κοιτάζοντας μέσα από το παράθυρο, το συναίσθημά μου ήταν ότι θέλω να κάνω μουσική από αυτά τα πουλιά», θυμάται.

«Και 30 χρόνια αργότερα το έκανα». Ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι αντιμετώπισε προβλήματα όταν ο ίδιος μάθαινε να παίζει μουσικά όργανα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, οπότε ήθελε να εφεύρει τη δική του μέθοδο για να δημιουργεί ήχους.

Με πληροφορίες του mymodernmet

Περιβάλλον
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι»: Ο «νονός» των μικροπλαστικών προειδοποιεί

Περιβάλλον / «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι»: Ο «νονός» των μικροπλαστικών προειδοποιεί

O Richard Thompson, ο βιολόγος που εντόπισε για πρώτη φορά τα μικροπλαστικά πριν από 30 χρόνια, εξηγεί γιατί ο καθαρισμός των ωκεανών και τα βιοδιασπώμενα υλικά δεν θα λύσουν την παγκόσμια κρίση
NEWSROOM