ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη- Το τέλος μιας μικρής οδύσσειας

Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη- Το τέλος μιας μικρής Οδύσσειας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Έπειτα από μια μικρή οδύσσεια και αφού απόλαυσε τις φροντίδες του συλλόγου ΑΝΙΜΑ, αυτός ο ροδοπελεκάνος άνοιξε τα υπέροχα φτερά του και άρχισε να πετά στη λίμνη Κερκίνη

Ο συγκεκριμένος ροδοπελεκάνος εντοπίστηκε αρχικά στην Πάτμο, μετά στη Λέρο και την Κω τελικά στα Χανιά, εξαντλημένος, από όπου τον έστειλαν στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, καθώς χρειαζόταν βοήθεια. 

Ήταν αρχές Ιουλίου, όταν εντόπισαν τον ροδοπελεκάνο στην Πάτμο. Αν και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση σύλληψής του- αυτά τα πτηνά δεν μπορούν να ψαρέψουν στη θάλασσα, αλλά χρειάζονται ρηχά νερά, όπως σε λίμνη- ο ροδοπελεκάνος έφυγε. 

Πληροφορίες του συλλόγου ΑΝΙΜΑ αναφέρουν πως το πτηνό πήγε στη Λέρο και στη συνέχεια στην Κω. Παρότι και εκεί ετοίμασαν επιχείρηση σύλληψής του, γιατί καθόταν στο λιμάνι με τις βάρκες, το πτηνό έφυγε ξανά. 

Στις 26 Ιουλίου βρήκαν το πουλί στην Παλαιοχώρα Χανίων, τελείως εξαντλημένο. Οι δασικοί έπιασαν τον ροδοπελεκάνο και τον έστειλαν με πλοίο στην ΑΝΙΜΑ.

Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη- Το τέλος μιας μικρής Οδύσσειας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του χορηγήθηκαν οροί, βιταμίνες και αντιπαρασιτικά, καθώς έφερε απίστευτο αριθμό εκτοπαρασίτων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση. 

Τελικά, χθες μεταφέρθηκε με λεωφορείο στις Σέρρες και από σήμερα το πρωί, ο ροδοπελεκάνος- δακτυλιωμένος και σημασμένος από τη Μονάδα Διαχείρισης της λίμνης- χαίρεται την Κερκίνη. 

Εκεί, έχει «πολλή και καλή παρέα», επισημαίνει η ΑΝΙΜΑ. Εξάλλου, στη λίμνη Κερκίνη ζουν πολλά πουλιά του ίδιου είδους, όπως φαίνεται και σε πρόσφατη φωτογραφία.

  

Περιβάλλον
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα στον κόσμο

Περιβάλλον / «Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα

Για παράδειγμα, αν ζείτε στη Γαλλία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη ζωντανά στις βραδινές ειδήσεις- Γιατί, όμως, κάνει καλύτερη τη ζωή μας
LIFO NEWSROOM
Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Διεθνή / Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Πώς η Κοπεγχάγη δίνει bonus σε όσους τουρίστες μαζεύουν πλαστικά ή μετακινούνται με ποδήλατο - CopenPay: Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ανησυχούν από τον υπερτουρισμό στη Δανία δίνουν κίνητρα σε τουρίστες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη διαπιστώνει ότι το παγωμένο πεδίο της Αλάσκας λιώνει με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Περιβάλλον / Μελέτη διαπιστώνει ότι οι παγετώνες της Αλάσκας λιώνουν με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Η ταχύτητα της μείωσης του παγετώνα Τζούνο, μιας έκτασης 1.050 διασυνδεδεμένων παγετώνων, έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ανακάλυψαν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος»: Δράση για τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Περιβάλλον / Μια δράση για να διασωθούν τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Οι κοραλλιγενείς οικότοποι που συναντώνται στις ελληνικές θάλασσες αποτελούν κάποια από τα πιο σύνθετα, βιοποικίλα και πιο παραγωγικά οικοσυστήματα της Μεσογείου, αλλά και τα πιο άγνωστα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ