Πρίγκιπας Κάρολος: Η COP26 είναι κυριολεκτικά η τελευταία ευκαιρία για τη Γη

Πρίγκιπας Κάρολος: Η COP26 είναι κυριολεκτικά η τελευταία ευκαιρία για τη Γη Facebook Twitter
AP
0

Ο πρίγκιπας Κάρολος προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να δώσουν σημασία στις «φωνές απελπισίας» των νέων που θα υποστούν το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είπε ότι η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που εγκαινιάζεται την Κυριακή στη Γλασκώβη της Σκωτίας «είναι κυριολεκτικά η τελευταία ευκαιρία» για τη Γη.

Ο Κάρολος είπε στους ηγέτες της Ομάδας των 20 που συνήλθαν στη Ρώμη ότι έχουν μια «συντριπτική ευθύνη για γενιές που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί».

«Είναι αδύνατο να μην ακούσεις τις απελπισμένες φωνές των νέων που σε βλέπουν ως διαχειριστές του πλανήτη, κρατώντας στα χέρια σου τη βιωσιμότητα του μέλλοντός τους», είπε.

Υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος επί πολλά χρόνια ο ίδιος, είπε ότι «επιτέλους αισθάνεται μια αλλαγή στη στάση και τη δημιουργία θετικής δυναμικής» σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Πρόσθεσε, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο, ενώ σημείωσε πως ο ιδιωτικός τομέας «κατέχει το απόλυτο κλειδί για τις λύσεις που αναζητούμε».

Τη Δευτέρα, ο Κάρολος πρόκειται να υποδεχτεί τους ηγέτες στην COP26 στη Γλασκώβη. Η 95χρονη μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' επρόκειτο να παρευρεθεί, αλλά οι γιατροί την συμβούλευσαν να ξεκουραστεί.

Με πληροφορίες του AP

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ