Πέθανε η λεοπάρδαλη του χιονιού Χιμάνι που με τα 7 μικρά της βοήθησε να σωθεί το σπάνιο είδος

Πέθανε η λεοπάρδαλη του χιονιού Χιμάνι που με τα 7 μικρά της βοήθησε να σωθεί το σπάνιο είδος Facebook Twitter
0

Μια λεοπάρδαλη του χιονιού, η οποία έγινε γνωστή από την απόκτηση επτά μικρών συμβάλλοντας στις προσπάθειες διαιώνισης του είδους, πέθανε σε ηλικία 17 ετών. 

Τον θάνατο της Χιμάνι έκανε γνωστό ζωολογικός κήπος του Νιου Τζέρσεϊ, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, την Κυριακή. Η Χιμάνι είχε γεννήσει τέσσερις φορές σε μία περίοδο όπου η αναπαραγωγή του είδους ήταν σε χαμηλά επίπεδα, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος της κομητείας του Κέιπ Μέι προσθέτοντας πως στο αιλουροειδές έγινε ευθανασία και «πέθανε ήρεμα» μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Η Χιμάνι είχε γεννηθεί τον Ιούνιου του 2003 και είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Κέιπ Μέι το 2009, από τον ζωολογικό κήπο του Νόξβιλ, στο Τενεσσί. Εκεί ζευγάρωσε με τον Βιτζέι, την αρσενική λεοπάρδαλη του χιονιού του ζωολογικού κήπου. «Η Χιμάνι αποδείχθηκε μία τέλεια μητέρα, που μεγάλωσε με επιτυχία επτά υγιείς και δυνατές λεοπαρδάλεις», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του. 

Οι λεοπαρδάλεις διανεμήθηκαν σε άλλους ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ «μεταφέροντας την κληρονομιά της και τα γονίδιά της στους δικούς τους απογόνους». 

«Η Χιμάνι ήταν μία καταπληκτική μητέρα και ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ζωολογικού μας κήπου, σίγουρα θα λείψει από το προσωπικό και τους επισκέπτες», ανέφερε ο δρ. Άλεξ Ερνστ, κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον ζωολογικό κήπο του Cape May. 

«Ήμασταν τυχεροί που ήταν μαζί μας τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια», είπε κάνοντας λόγο για τη σπουδαία συμβολή της στη διαιώνιση του είδους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM