Οι «ταξιδιάρηδες» ελέφαντες που διασχίζουν την Κίνα πήραν έναν υπνάκο

Οι «ταξιδιάρηδες» ελέφαντες που διασχίζουν την Κίνα πήραν έναν υπνάκο Facebook Twitter
0

Οι διάσημοι, πλέον, ελέφαντες που διασχίζουν περιοχές της Κίνας εδώ και 15 ολόκληρους μήνες, σταμάτησαν για έναν σύντομο ύπνο και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί για να απαθανατίσει την «ελαφριά» σιέστα τους. 

Έχοντας απομακρυνθεί απρόσμενα πολύ από το φυσικό τους περιβάλλον, οι ελέφαντες έχουν ήδη καλύψει μια απόσταση 500 χιλιομέτρων και οι αρμόδιοι παρακολουθούν στενά το πρωτοφανές ταξίδι, καθώς η αγέλη περνά από χωράφια, χωριά, ακόμη και πόλεις. Άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς, ή γιατί άφησαν την περιοχή τους, ξεκινώντας μια περιήγηση που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ειδικών και μη. 

Η αγέλη εντοπίστηκε να κοιμάται σε ένα δάσος, κοντά σε χωριό της περιοχής Xiyang, μετά από μια σφοδρή καταιγίδα που ανέκοψε για λίγο την πορεία της. Η τοπική κυβέρνηση έχει αναπτύξει περίπου 14 drone και 500 άτομα που φροντίζουν να διατηρούν τα ζώα ασφαλή, κλείνοντας δρόμους όπου χρειαστεί και προσπαθώντας να ωθήσουν τα μεγάλα ζώα προς τα νοτιοδυτικά. 

Οι «ταξιδιάρηδες» ελέφαντες που διασχίζουν την Κίνα πήραν έναν υπνάκο Facebook Twitter

Προηγούμενες απόπειρες απέτυχαν παταγωδώς, αλλά τώρα η αγέλη φαίνεται πως αρχίζει, δειλά, να επιχειρεί μια μεγάλη και αργή στροφή προς τα πίσω. Στην 15μελή ομάδα των ζώων είναι και τρεις μικροί ελέφαντες. Ένα αρσενικό έχει αποσπαστεί από την αγέλη και βρίσκεται πλέον σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τους υπόλοιπους. 

Τα ζώα έχουν προξενήσει σημαντική οικονομική ζημιά, τρώγοντας καλλιέργειες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το BBC. Στο πέρασμά τους έχουν προκαλέσει υλικές φθορές σε κτήρια και ουκ ολίγες φορές έχουν χώσει τις προβοσκίδες τους σε ανοικτές πόρτες και παράθυρα. 

Πρόσφατα έκαναν «επίσκεψη» και στην πόλη Kunming όπου κατοικούν εκατομμύρια άνθρωποι. Οι ασιατικοί ελέφαντες θεωρείται απειλούμενο είδος και μόνο 300 άγριοι ελέφαντες εκτιμάται πως ζουν πλέον στην Κίνα. 

Κανείς δεν ξέρει γιατί οι συγκεκριμένοι ελέφαντες έχουν απομακρυνθεί τόσο από το φυσικό τους περιβάλλον - κάποιοι πιστεύουν πως ψάχνουν για καινούργια «πατρίδα» και άλλοι εκτιμούν ότι ο αρχηγός της ομάδας είναι απλώς άπειρος και τους έχει οδηγήσει κατά λάθος μακριά από την εύλογη ακτίνα διαβίωσης. Οι επιστήμονες λένε πως αυτό το πιο μακρύ ταξίδι άγριων ελεφάντων που έχουν καταγράψει ποτέ. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μας βοηθά η Google Maps να εξοικονομήσουμε καύσιμα

Αυτοκίνητο / Πώς μας βοηθά η Google Maps να εξοικονομήσουμε καύσιμα

Η Google Maps προτείνει πλέον και εναλλακτικές διαδρομές με κριτήριο την οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου, αρχής γενομένης στην Ευρώπη από τη Γερμανία και ενώ το εφαρμόζει ήδη στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ