Οι αγριόγατες επιστρέφουν στην Ολλανδία μετά από αιώνες απουσίας

Οι αγριόγατες επιστρέφουν στην Ολλανδία μετά από αιώνες απουσίας Facebook Twitter
0

Εξαφανίστηκαν πριν από αιώνες, αλλά οι αγριόγατες έχουν πλέον επιστρέψει στα δάση της νότιας Ολλανδίας.

Η αγριόγατα, η οποία έχει πιο μακριά πόδια και πιο επίπεδο κεφάλι από την κλασική οικιακή γάτα, εξαφανίστηκε από τα σύγχρονα ολλανδικά εδάφη κατά τον Μεσαίωνα, μετά από ανελέητο κυνήγι και επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των δασών.

Η επιστροφή του ζώου, με τη χαρακτηριστική ουρά, είναι μία ένδειξη ότι η άγρια ζωή επιστρέφει στα δάση της νότιας ολλανδικής περιοχής του Λίμπουργκ, σύμφωνα με τον Hettie Meertens, βιολόγο που εργάζεται για την ομάδα διατήρησης ARK.

Ο αριθμός των αγριόγατων αυξάνεται στο νότιο Λίμπουργκ από το 2013, σύμφωνα με τον Meertens, καθώς τα ζώα μετακόμισαν από «κορεσμένα» ενδιαιτήματα στα γειτονικά βουνά Άιφελ της Γερμανίας και τις βελγικές Αρδέννες για να αναζητήσουν νέα εδάφη.

«Ο πληθυσμός είναι μικρός αλλά αυξάνεται. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει επέκταση», δήλωσε ο Meertens, αναφερόμενος τόσο στους αριθμούς των αγριόγατων όσο και στο έδαφός που καταλαμβάνουν σε άλλα μέρη της Ολλανδίας.

Η ARK σχεδιάζει να μετρήσει τον αριθμό των αγριόγατων του χρόνου. Αυτή είναι μια δύσκολη εργασία που περιλαμβάνει κάμερες τοποθετημένες σε δέντρα. Ο Meertens τοποθετεί λάδι βαλεριάνας, άρωμα που προσελκύει τις γάτες, σε κλαδιά για να τις «αναγκάσει» να παραμείνουν κάτω από το φακό της κάμερας.

Η επιστροφή των αγριόγατων στην Ολλανδία οφείλεται στην αλλαγή της διαχείρισης των δασών που ευνοεί τη φύση έναντι της συγκομιδής ξυλείας.

Τα άγρια ​​δάση προσφέρουν τα πεσμένα δέντρα και τους ιδανικούς χώρους ξεκούρασης για τις αγριόγατες.

Με πληροφορίες του Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ