Ο μεγαλύτερος γορίλας του κόσμου έγινε 65 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια με μια σπέσιαλ τούρτα

Ο μεγαλύτερος γορίλας του κόσμου έγινε 65 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια με μια σπέσιαλ τούρτα Facebook Twitter
H Fatou απολαμβάνει ένα κομμάτι τούρτας, σε παλαιότερα γενέθλια. Φωτ: EPA
0

Η Fatou, ο μεγαλύτερος σε ηλικία γορίλας του κόσμου, έγινε 65 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια με μια τούρτα στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ετοίμασε στην Fatou μια τούρτα από ρύζι, cottage cheese, φρούτα και λαχανικά, που πάνω είχε γραμμένο τον αριθμό 65 με κόκκινες και γκρι καραμέλες και ο 65χρονος θηλυκός γορίλας την απόλαυσε δεόντως. 

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ζωολογικός κήπος, η Fatou φαίνεται μέχρι και να γλείφει τα δάχτυλά της, αφού πρώτα έφαγε την ξεχωριστή τούτα που της έδωσαν. 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Fatou ήρθε στο Βερολίνο το 1959 και ζει έκτοτε εκεί. 

«Οι γορίλες που ζουν στην άγρια φύση έχουν προσδόκιμο ζωής περίπου 40 χρόνια και στα 65, η Fatou είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία γορίλας του κόσμου εδώ και αρκετό καιρό», σχολίασε ο Christian Aust, υπεύθυνος των συγκεκριμένων ζώων στον ζωολογικό κήπο. 

Το 2017, ένα ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού RBB, ανέφερε πως η Fatou γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε αρχικά στην άγρια φύση της Δυτικής Αφρικής, πριν την φέρει στη Γαλλία ένας ναύτης. 

Τελικά κατέληξε στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σε ηλικία μόλις 2 ετών όταν ο ναύτης την αντάλλαξε για χρήματα, ώστε να αποπληρώσει κάποια χρέη.  

Ο μεγαλύτερος γορίλας του κόσμου έγινε 65 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια με μια σπέσιαλ τούρτα Facebook Twitter
Η Fatou είχε γιορτάσει τα 55α γενέθλιά της, στον ζωολογικό κήπο, χωρίς τούρτα τότε αλλά με μια πιατέλα φρούτων. Φωτ: EPA/JOERG CARSTENSEN

Η Fatou είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή γορίλας του κόσμου μετά τον θάνατο του 60χρονου Colo, το 2017. Μοιραζόταν το ρεκόρ με την Trudy, που ζούσε στον ζωολογικό κήπο του Άρκανσας, αλλά πέθανε το 2019. 

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου είπε πως το συγκεκριμένο είδος γορίλα είναι υπό εξαφάνιση, λόγω της συνεχούς αποψίλωσης του φυσικού του περιβάλλοντος. 

«Ολοένα και λιγότερα ζώα ζουν στα τροπικά δάση του Καμερούν, της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, της Γκαμπόν και της Δημοκρατίας του Κονγκό», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση. 

Όπως εξήγησε, οι γορίλες έχουν βάρος που μπορεί να φτάσει μέχρι και 200 κιλά και τρώνε μεταξύ 15-20 κιλά από φύλλα, γρασίδι, φλούδες και φρούτα καθημερινά.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM
Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM