Ο Χάμις, η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε μετά από 25 χρόνια στο Ην. Βασίλειο, μετακομίζει

Ο Χάμις, η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε μετά από 25 χρόνια στο Ην. Βασίλειο, μετακομίζει Facebook Twitter
Ο Χάμις, η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε μετά από 25 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο μετακομίζει (BBC)
0

H πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 25 χρόνια μετακομίζει από τη Σκωτία σε ένα πάρκο στην Αγγλία.

Ο Χάμις, ο οποίος τώρα είναι δυόμισι ετών, μένει με τη μητέρα του Βικτώρια στο Πάρκο Άγριας Ζωής των Χάιλαντς, κοντά στο Aviemore.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του πάρκου, Royal Zoological Society of Scotland (RZSS), όμως ο Χάμις θα μετακομίσει στα τέλη Οκτωβρίου και νέο σπίτι του θα γίνει το πάρκο άγριας ζωής του Γιορκσάιρ στο Ντόνκαστερ.

Αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο, σύμφωνα με την RZSS. Το πάρκο έχει ήδη πολικές αρκούδες και αποτελεί μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος αναπαραγωγής.

Ο Χάμις γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και το όνομά του επιλέχθηκε μετά από δημόσια ψηφοφορία.

Ο πατέρας του, Άρκτος, φυλάσσεται σε μια άλλη περιοχή του Πάρκου Άγριας Ζωής των Χάιλαντς μαζί με ένα άλλο ενήλικο αρσενικό που ονομάζεται Γουόκερ.

Πριν από τον Χάμις, οι τελευταίες πολικές αρκούδες που είχαν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Δεκέμβριο του 1992.

Στην άγρια φύση, οι πολικές αρκούδες αφήνουν συνήθως τις μητέρες τους μετά από δύο έως τρία χρόνια.

Η Ρέιτσελ Ουίλιαμς, υπεύθυνη στο Πάρκο Άγριας Ζωής των Χάιλαντς, είπε πως ήταν ένα απίστευτο θέαμα επί δυόμισι χρόνια να παρακολουθούν τον Χάμις να μεγαλώνει και θα λείψει πολύ σε όλους.

Ο επικεφαλής του Πάρκου Άγριας Ζωής του Γιόρκσάιρ, από την άλλη, ο δρ Ματ Χάρτλεϊ, δήλωσε πως όλοι στο πάρκο ανυπομονούν να υποδεχτούν τον Χάμις.

Με πληροφορείς του BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρatagonia: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής παραχωρεί την εταιρεία του για να σώσει το περιβάλλον - «Από σήμερα η Γη, ο μόνος μας μέτοχος»

Διεθνή / Ρatagonia: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής παραχωρεί την εταιρεία του για να σώσει το περιβάλλον - «Από σήμερα η Γη, ο μόνος μας μέτοχος»

«Αυτό θα επηρεάσει μια νέα μορφή καπιταλισμού που δεν καταλήγει σε λίγους πλούσιους και πολλούς φτωχούς» διαμηνύει ο οραματιστής επιχειρηματίας
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ