ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Νέο ιπποποταμάκι απέκτησε ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι που ζητά ιδέες από το κοινό για το όνομά του

Νέο ιπποποταμάκι απέκτησε ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι - Ζητά ιδέες από το κοινό για το όνομά του Facebook Twitter
Φωτ.: Cincinnati Zoo
0

Ένα νέο ιπποποταμάκι απέκτησε ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι, όπως ανακοινώθηκε χθες. 

Το νεογέννητο είναι ο μικρός αδελφός της Φιόνα, της σταρ του πάρκου που γεννήθηκε το 2017 έξι εβδομάδες πρόωρα, ζυγίζοντας μόλις 13 κιλά. 

Μάλιστα, το προσωπικού του κήπου ανακάλυψε πως η Μπίμπι ήταν έγκυος κοντά στην Πρωταπριλιά και δικαίως τούς φάνηκε σαν ψέμα καθώς η 23χρονη ήταν σε φάση αντισύλληψης

Η μαμά Μπίμπι γέννησε το νέο της παιδί την περασμένη Τετάρτη και για τους υπαλλήλους η γέννησή του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

«Είμαστε χαρούμενοι που το μωρό είναι υγιές. Το φύλο δεν έχει σημασία για την ομάδα που φροντίζει τους ιπποπόταμους, όμως θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε και να συγκρίνουμε τις συμπεριφορικές διαφορές μεταξύ ενός κοριτσιού μεγαλωμένου από εμάς και ενός αγοριού μεγαλωμένου από τη μαμά του» εξηγεί η Κριστίνα Γκόρσουτς, διευθύντρια φροντίδας ζώων του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι. 

«Θα νιώθει αυτό το μωρό τέτοια άνεση με τους ανθρώπους όπως η Φιόνα; Θα είναι λιγότερο ανεξάρτητο; Θα αγαπά τις κάμερες;» διερωτάται η ίδια. 

Το βάρος γέννησης της Φιόνας ήταν από τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ σε νεογέννητους ιπποποτάμους, με αποτέλεσμα το μικρό παχύδερμο να καταφέρει να επιβιώσει με πολλή ανθρώπινη φροντίδα και να ζυγίζει πλέον 590 κιλά. 

«Βάφτιση» με τη βοήθεια του κοινού 

Ο ζωολογικός κήπος ζητά τη βοήθεια του κοινού του για το όνομα του νεογέννητου. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις ιδέες τους στην ειδική φόρμα. 

«Αυτό το μωρό μάς φαίνεται τεράστιο γιατί η Φιόνα, το πρώτο μωρό της Μπίμπι, ζύγιζε μόλις 13 κιλά όταν γεννήθηκε πρόωρα και δεν ήταν σε θέση να σταθεί στα πόδια της. Το νέο μωρό ζυγίζει τουλάχιστον διπλάσια και ήδη περπατά» σημειώνει η Γκόρσουτς. 

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του πάρκου, η Μπίμπι κι ο μικρός «θα παραμείνουν εκτός ενδιαιτήματος» για τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να μπορέσουν να δεθούν. 

Όσο μαμά και μικρό θα λείπουν, η πεντάχρονη Φιόνα θα μείει με τον 19χρονο μπαμπά της Τάκερ. Οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου τη χώρισαν συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες, ώστε να συνηθίσει την απουσία της και τη σχέση με τον δύο τόνων μπαμπά της. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ