Πενήντα ένα μαυροδέλφινα (pilot whales) ξεβράστηκαν νεκρά σε μια παραλία στα νησιά Chatham στη Νέα Ζηλανδία με το περιστατικό αυτό να ανεβάζει τους θανάτους των πλασμάτων σε πάνω από 200 μέσα σε μια εβδομάδα.

 

Τα σχεδόν 200 μαυροδέλφινα έχουν πεθάνει σε ξεχωριστά περιστατικά στην περιοχή.

 

Το Τμήμα Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας αναφέρει ότι 80 έως 90 μαυροδέλφινα βρέθηκαν να έχουν εξοκείλει στον κόλπο Χάνσον την Πέμπτη.

 

 

Όπως συμβαίνει στην Νέα Ζηλανδία, οι υπάλληλοι συνεργάζονται στενά με τις τοπικές κοινότητες των Μαορί για να οργανώσουν το χειρισμό των νεκρών μαυροδέλφινων.

 

 

Πολλά από τα πλάσματα είχαν σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγούσαν από την παγίδευσή τους στα ρηχά νερά και τα βράχια.

 

Μερικά διασώθηκαν, αλλά τα περισσότερα βρέθηκαν νεκρά ή ήταν σε τόσο σοβαρή κατάσταση που η ευθανασία κρίθηκε απαραίτητη.

 

Οι θάνατοι εκεί έρχονται λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου 145 μαυροδέλφινα βρέθηκαν νεκρά σε μια απομακρυσμένη παραλία στο  Νησί Stewart.

 

Δέκα φάλαινες άλλου είδους βρέθηκαν επίσης νεκρές σε μια παραλία στο Northland την Κυριακή.

 

Ως μεμονωμένα περιστατικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν ασυνήθιστα στη Νέα Ζηλανδία, αλλά είναι σπάνιο να καταγράφονται τόσα πολλά μαζί.

 

Οι αξιωματούχοι λένε ότι οι μαζικοί θάνατοι μπορεί να οφείλονται σε λάθος στην πλοήγηση καθώς τα πλάσματα χάνουν το δρόμο τους σε κακές καιρικές συνθήκες ή όταν προσπαθούν να διαφύγουν από θηρευτές.

 

Μαζικός θάνατος - Ακόμη 50 μαυροδέλφινα νεκρά στη Νέα Ζηλανδία

 

Μαζικός θάνατος - Ακόμη 50 μαυροδέλφινα νεκρά στη Νέα Ζηλανδία

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr