Κολυμβητές «κυνήγησαν και παρενόχλησαν» κοπάδι δελφινιών στη Χαβάη

Κολυμβητές «κυνήγησαν και παρενόχλησαν» κοπάδι δελφινιών στη Χαβάη Facebook Twitter
Φωτ.: DLNR
0

Αντιμέτωπα με τις Αρχές είναι 33 άτομα τα οποία κατηγορούνται πως παρενόχλησαν κοπάδι δελφινιών στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης.

Η Υπηρεσία Γης και Φυσικών Πόρων της Χαβάης (DLNR), γνωστοποίησε, μέσω ανακοίνωσή της, πως μία μεγάλη ομάδα κολυμβητών «κυνήγησε» τα θαλάσσια θηλαστικά το πρωί της Κυριακής. 

Υπάρχουν πλάνα από drone και φωτογραφίες που δείχνουν τους κολυμβητές «να κυνηγούν επιθετικά, να εγκλωβίζουν και να παρενοχλούν» τα δελφίνια. Αξιωματούχοι του DLNR, που βρίσκονταν στη θάλασσα, ενημέρωσαν άμεσα τους παραβάτες για το ατόπημα τους και όταν βγήκαν στη στεριά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς. 

Μετά το συμβάν, εκκίνησε επίσημη έρευνα από τις Αρχές καθώς αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα το να πλησιάσεις ή να κολυμπήσεις σε απόσταση 50 μέτρων από δελφίνι.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή το 2021, ισχύει, μεταξύ άλλων, για κολυμβητέςαλιείες και όσους κάνουν κανό, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τις ακτές των κύριων νησιών της Χαβάης. Δεν διώκονται όσοι βρεθούν τυχαία κοντά σε ένα δελφίνι και δεν κάνουν καμία κίνηση για να το αγγίξουν ή προσεγγίσουν. 

Η πολιτεία έχει θεσπίσει πολυάριθμες απαγορεύσεις για την προστασία της θαλάσσιας άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των φωκιών, για τις οποίες υπάρχουν πολυάριθμες νομοθετικές παρεμβάσεις. 

Τον Ιούλιο, κολυμβήτρια τραυματίστηκε από φώκια που προσπαθούσε να προστατεύσει το μικρό της. Βίντεο που τραβήχτηκε από το περιστατικό δείχνει το ζώο να τραβά τη γυναίκα κάτω από το νερό, πριν λάβει βοήθεια για να ξεφύγει από το σημείο. 

Με πληροφορίες από People

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα στον κόσμο

Περιβάλλον / «Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα

Για παράδειγμα, αν ζείτε στη Γαλλία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη ζωντανά στις βραδινές ειδήσεις- Γιατί, όμως, κάνει καλύτερη τη ζωή μας
LIFO NEWSROOM
Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Διεθνή / Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Πώς η Κοπεγχάγη δίνει bonus σε όσους τουρίστες μαζεύουν πλαστικά ή μετακινούνται με ποδήλατο - CopenPay: Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ανησυχούν από τον υπερτουρισμό στη Δανία δίνουν κίνητρα σε τουρίστες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη διαπιστώνει ότι το παγωμένο πεδίο της Αλάσκας λιώνει με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Περιβάλλον / Μελέτη διαπιστώνει ότι οι παγετώνες της Αλάσκας λιώνουν με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Η ταχύτητα της μείωσης του παγετώνα Τζούνο, μιας έκτασης 1.050 διασυνδεδεμένων παγετώνων, έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ανακάλυψαν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος»: Δράση για τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Περιβάλλον / Μια δράση για να διασωθούν τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Οι κοραλλιγενείς οικότοποι που συναντώνται στις ελληνικές θάλασσες αποτελούν κάποια από τα πιο σύνθετα, βιοποικίλα και πιο παραγωγικά οικοσυστήματα της Μεσογείου, αλλά και τα πιο άγνωστα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ