Καρχαρίας της Γροιλανδίας εμφανίστηκε στο Μπελίζ, πολύ μακριά από το αρκτικό του σπίτι

Καρχαρίας της Γροιλανδίας εμφανίστηκε στο Μπελίζ, πολύ μακριά από το αρκτικό του σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: FIU
0

Καρχαρίας της Γροιλανδίας εντοπίστηκε στις ακτές του Μπελίζ, πολύ μακριά από τα αρκτικά νερά όπου διαβιεί συνήθως. 

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια θέαση, με το γιγαντιαίο θαλάσσιο αρπακτικό να ταξιδεύει έως την Καραϊβική, ανοικτά του δεύτερου μεγαλύτερου σε μήκος ύφαλου στον κόσμο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα (FIU). 

Διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου επεσήμανε πως εργαζόταν με ντόπιους ψαράδες όταν και παρατήρησε πως ένας από τους καρχαρίες που μελετούσε δεν έμοιαζε με τους άλλους. 

Έστειλε μία φωτογραφία στον σύμβουλό της, ο οποίος επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος ή ένα υβρίδιο μεταξύ του καρχαρία της Γροιλανδίας και του καρχαρία του Ειρηνικού.

Ένας από τους αλιείες, που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε σοκαρισμένος από την ανακάλυψη. «Ποτέ δεν πίστεψαν πως θα έπιανα έναν καρχαρία της Γροιλανδίας» είπε.

Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας είναι το μακροβιότερο σπονδυλωτό στον κόσμο, ικανό να ζήσει τουλάχιστον 400 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη του 2016. Το αργά κινούμενο και αργά αναπτυσσόμενο είδος μπορεί να φτάσουν τα έξι μέτρα σε μήκος και να ζυγίζει έως και 1,5 τόνο, σύμφωνα με το National Geographic. Επειδή οι καρχαρίες προτιμούν τα κρύα, βαθιά νερά, είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να τους παρακολουθήσουν.

Το FIU σημείωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι καρχαρίες της Γροιλανδίας σε τροπικά νερά σε όλο τον κόσμο, αλλά να βρίσκονται σε μεγάλα βάθη, όπου το νερό είναι όσο κρύο όσο προτιμούν.

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ