Ιταλία: Ο «Πεταλούδας», η αρκούδα - αυθεντία στις αποδράσεις, το'σκασε (ξανά)

Ιταλία: Ο «Πεταλούδας», η αρκούδα - αυθεντία στις αποδράσεις, το'σκασε (ξανά) Facebook Twitter
«Ο Πεταλούδας», όπως χαϊδευτικά αποκαλούν την αρκούδα, πήρε το όνομά της από τον κεντρικό ήρωα της αυτοβιογραφίας του Γάλλου συγγραφέα και δραπέτη, Ανρί Σαριέρ
0

Μια καφέ αρκούδα την οποία εύγλωττα βάφτισαν «Πεταλούδα», από το εντυπωσιακό ταλέντο της στις αποδράσεις, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις ιταλικές αρχές, καθώς το'σκασε ξανά από το ηλεκτροφόρο κλουβί της.

Η τεσσάρων ετών αρκούδα που επισήμως φέρει την ονομασία Μ49, απέδρασε για άλλη μια φορά από το χώρο της, στο Τρέντο, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο CNN πως η αρκούδα -την οποία χαϊδευτικά αποκαλούν «Ο Πεταλούδας» από τον κεντρικό ήρωα της αυτοβιογραφίας του Γάλλου συγγραφέα και δραπέτη, Ανρί Σαριέρ- «έχει αποδράσει από το κλουβί της πολλές φορές».

Ο Πεταλούδας «συνελήφθη» για πρώτη φορά στις 28 Απριλίου, όμως λίγες ώρες μετά απέδρασε από τον περιφραγμένο χώρο του.

Όταν επέστρεψε στην αιχμαλωσία, το ζώο στειρώθηκε «για να ηρεμήσει». Ωστόσο, ο Πεταλούδας κατάφερε να διαψεύσει τις προσδοκίες των διωκτών του και για άλλη μια φορά εξαφανίστηκε. Πιστεύεται πως η τελευταία απόδρασή του σημειώθηκε μεταξύ 2 και 3 το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Μάλιστα, ο κυβερνήτης του Τρέντο, Μαουρίτσιο Φουγκάτι διέκοψε σύσκεψη για να ενημερώσει για τον τετράποδο δραπέτη. 

«Η περίφραξη ήταν ενισχυμένη και μερικώς ηλεκτροφόρα, αλλά εκείνος κατάφερε να τη σπάσει. Η επιθυμία του να αποδράσει ήταν δυνατότερη από 6.000 βολτ. Το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ άγριος και έχει ισχυρό ένστικτο επιστροφής στο δάσος» τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ιταλία: Ο «Πεταλούδας», η αρκούδα - αυθεντία στις αποδράσεις, το'σκασε (ξανά) Facebook Twitter
CNN

Τον περασμένο μήνα, οργανώσεις για την προστασία των ζώων, κάλεσαν τις αρχές της ίδιας περιοχής να άρουν την απόφαση θανάτωσης άλλης καφέ αρκούδας που επιτέθηκε σε πατέρα και γιο που έκαναν πεζοπορία.

Λόγω μιας σειράς επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, οι τοπικές αρχές διατηρούν αρχείο των αρκούδων βάσει DNA που συλλέγουν από κόπρανα, δέρμα και σάλιο.

Οι καφέ αρκούδες εμφανίστηκαν στην περιοχή το 1999, στο πλαίσιο του εγχειρήματος Life Ursus που είχε στόχο την προστασία του είδους στις Άλπεις. Το πρόγραμμα, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Άγριας Πανίδας, έχει οδηγήσει στη συγκέντρωση 100 αρκούδων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σκοπός ήταν οι αρκούδες να διασκορπιστούν στην άγρια φύση της περιοχής, ωστόσο, σύμφωνα με τον εκρόσωπο της εκεί κυβέρνησης, εκείνες συγκεντρώθηκαν σε ένα μέρος και πλέον «δεν φοβούνται ανθρώπους και ζώα». Μάλιστα, πιστεύεται πως ευθύνονται για το θάνατο πολλών γαϊδουριών, αγελάδων και κατσικιών.

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ