Ένα ακόμη είδος μεγάλου αιλουροειδούς βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αυτή τη φορά η λεοπάρδαλη του χιονιού. 

 

Πρόκειται για το έκτο είδος ζώου στο οποίο, επιβεβαιωμένα, ο ιός μεταδόθηκε από τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού, δύο αρσενικές και μία θηλυκή, βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό στον ζωολογικό κήπο του Louisville, στις ΗΠΑ. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με δήλωσε του διευθυντή του ζωολογικού κήπου, John Walczak, πρώτα νόσησε η θηλυκή λεοπάρδαλη. Τα συμπτώματά τους χαρακτηρίζονται ως «ήπια» και τα ζώα αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως. 

 

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιθανόν να μολύνθηκαν από ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού «παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τον ζωολογικό κήπο» σύμφωνα με το Animal and Plant Health Inspect Service των ΗΠΑ. Είναι απίθανο οι λεοπαρδάλεις, ή άλλα ζώα, να μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο. Οι λεοπαρδάλεις χιονιού είναι ανάμεσα στα έξι τουλάχιστον είδη ζώων που μολύνθηκαν από κορωνοϊό μετά από στενή επαφή με ανθρώπους.

 

Η πρώτη παγκοσμίως καταγεγραμμένη περίπτωση ήταν μία θηλυκή τίγρης της Μαλαισίας στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, τον περασμένο Απρίλιο. Μέχρι το τέλος του μήνα συνολικά οκτώ μεγάλα αιλουροειδή βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ένας μικρός αριθμός από σκύλους και γάτες έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κορωνοϊός δεν είναι θανατηφόρος για τα ζώα. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr