24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΗΠΑ: Λεοπαρδάλεις του χιονιού θετικές στον κορωνοϊό - Το έκτο είδος ζώων που κόλλησε από άνθρωπο

ΗΠΑ: Λεοπαρδάλεις του χιονιού θετικές στον κορωνοϊό - Το έκτο είδος ζώων που κόλλησε από άνθρωπο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένα ακόμη είδος μεγάλου αιλουροειδούς βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αυτή τη φορά η λεοπάρδαλη του χιονιού. 

Πρόκειται για το έκτο είδος ζώου στο οποίο, επιβεβαιωμένα, ο ιός μεταδόθηκε από τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού, δύο αρσενικές και μία θηλυκή, βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό στον ζωολογικό κήπο του Louisville, στις ΗΠΑ. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με δήλωσε του διευθυντή του ζωολογικού κήπου, John Walczak, πρώτα νόσησε η θηλυκή λεοπάρδαλη. Τα συμπτώματά τους χαρακτηρίζονται ως «ήπια» και τα ζώα αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως. 

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιθανόν να μολύνθηκαν από ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού «παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τον ζωολογικό κήπο» σύμφωνα με το Animal and Plant Health Inspect Service των ΗΠΑ. Είναι απίθανο οι λεοπαρδάλεις, ή άλλα ζώα, να μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο. Οι λεοπαρδάλεις χιονιού είναι ανάμεσα στα έξι τουλάχιστον είδη ζώων που μολύνθηκαν από κορωνοϊό μετά από στενή επαφή με ανθρώπους.

Η πρώτη παγκοσμίως καταγεγραμμένη περίπτωση ήταν μία θηλυκή τίγρης της Μαλαισίας στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, τον περασμένο Απρίλιο. Μέχρι το τέλος του μήνα συνολικά οκτώ μεγάλα αιλουροειδή βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ένας μικρός αριθμός από σκύλους και γάτες έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κορωνοϊός δεν είναι θανατηφόρος για τα ζώα. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Περιβάλλον / Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Μελέτη που βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες της NASA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρή καθίζηση του εδάφους στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ - Αιτίες η κλιματική αλλαγή, η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων και η πυκνότητα πληθυσμού και υποδομών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ