Χρήση αιγιαλού και από ενοικιαζόμενα δωμάτια για το 2021

αιγιαλός Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
0

ενοικιαζόμενα δωμάτια, πέρα από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τις καφετέριες, θα μπορούν να μισθώσουν φέτος απευθείας το σύνολο του αιγιαλού που βρίσκεται μπροστά στην επιχείρησή τους.

Παράλληλα παρατείνεται κατά ένα έτος, έως το τέλος του 2022, η δυνατότητα νομιμοποίησης παρανομιών στον αιγιαλό, ενώ προστίθενται στους «ευνοημένους» οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Oι επίμαχες ρυθμίσεις κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο θα γίνει η διανομή των ακινήτων στο Ελληνικό.

Ως προς τον αιγιαλό, εκτός από ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής, το δικαίωμα να μισθώσουν απευθείας τον αιγιαλό που βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις τους θα έχουν μόνο για φέτος και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «για λόγους αμιγώς οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών».

Υπενθυμίζεται ότι από το 2019 (ν.4607) επετράπη σε όσους έχουν δικαίωμα απευθείας μίσθωσης να μπορούν να καταλαμβάνουν το σύνολο του εν λόγω αιγιαλού, χωρίς περιορισμό ως προς την ανώτατη προς εκμετάλλευση έκταση, ενώ με τον ίδιο νόμο είχε επιτραπεί το δικαίωμα αυτό να το ασκήσουν και επιχειρήσεις τις οποίες χώριζε δρόμος από την παραλία - αν αυτός ήταν δημοτικός. Πλέον με τροπολογία απαλείφεται αυτός ο περιορισμός.

Η διάρκεια της απευθείας μίσθωσης «επεκτείνεται από τα δύο στα τρία χρόνια», ενώ «εκτάκτως φέτος το ύψος του μισθώματος που θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις αυτές θα είναι το 60% του υπολογισθέντος (40% έκπτωση). Μόνο για φέτος, το ποσό αυτό θα δίνεται κατά 70% στο δήμο και 30% στο Δημόσιο (έναντι 60%-40%)».



Σημειώνεται ότι ο νόμος 4607/19 έδωσε τη δυνατότητα σε μια σειρά από επιχειρήσεις να νομιμοποιήσουν τις παράνομες εγκαταστάσεις τους στον αιγιαλό. Πρόκειται για έργα που εξυπηρετούν κοινοφελείς σκοπούς, βιομηχανικούς, συγκοινωνιακούς, ενεργειακούς, αλιευτικούς κα. Τώρα προστίθενται και οι παράνομες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών στην ξηρά και τη θάλασσα.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Περιβάλλον / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Παρά τις τεράστιες ποσότητες κρίσιμων ορυκτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τεχνολογίες «πράσινης ενέργειας», η εξόρυξη στα διεθνή ύδατα παραμένει αμφιλεγόμενη και οι ειδικοί προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες συνέπειες στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα του βυθού
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περιβάλλον / Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, με σχεδόν το ένα τρίτο να βιώνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία
LIFO NEWSROOM
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Περιβάλλον / Guardian: Κίνδυνος για τοξικά απόβλητα στο νερό από χιλιάδες χωματερές στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες από περιοχές, απειλώντας τα οικοσυστήματα
LIFO NEWSROOM