Επιστήμονες εκτιμούν ότι εντόπισαν ένα είδος φάλαινας που ήταν άγνωστο έως τώρα, ανοιχτά των δυτικών ακτών του Μεξικού.

 

Τρεις φάλαινες με ρύγχος εντοπίστηκαν τον προηγούμενο μήνα από ομάδα επιστημόνων που εργάζονταν κοντά στα νησιά Σαν Μπενίτο, περίπου 300 μίλια από τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η ομάδα είχε ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να ανακαλύψει τι είδους φάλαινες έκαναν ένα άγνωστο ακουστικό σήμα, που είχε καταγραφεί στη θάλασσα.

 

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας, στο Μεξικό
Πηγή φωτό Sea Shepherd

 

Οι ειδικοί κατάφεραν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τις τρεις φάλαινες, ενώ ηχογράφησαν και τα ακουστικά σήματά τους, χρησιμοποιώντας υποβρύχιο μικρόφωνο. Οι τρεις ερευνητές είναι «πολύ σίγουροι» ότι πρόκειται για νέο είδος φάλαινας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Η ανάλυση γενετικού δείγματος θα δείξει αν έχουν δίκιο.

 

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν νέο είδος φάλαινας, στο Μεξικό
Πηγή φωτό Sea Shepherd

 

«Είδαμε κάτι καινούριο. Κάτι απρόσμενο σε αυτή την περιοχή, κάτι που δεν ταιριάζει- οπτικά ή ακουστικά- με οτιδήποτε που είναι γνωστό ότι υπάρχει», δήλωσε ο ένας από τους ερευνητές, ο Τζέι Μπάρλοου.

 

«Μου προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη ότι μπορεί να καταφέραμε κάτι που οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι είναι πραγματικά απίθανο, να ανακαλύψουμε ένα μεγάλο θηλαστικό που υπάρχει στον πλανήτη, το οποίο είναι απολύτως άγνωστο στην επιστήμη», συμπλήρωσε.

 

Κάθε είδος φάλαινας στέλνει ένα μοναδικό ακουστικό σήμα μέσα στο νερό και αυτός ο ήχος δεν είχε καταγραφεί ποτέ. Επιπλέον, η αρχική ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτών των φαλαινών δείχνει ότι πρόκειται για νέο είδος, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

 

 


Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr