Έδωσαν το όνομα του Τζεφ Ντάνιελς σε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες- «Γιατί, υπάρχει ομοιότητα;»

Έδωσαν το όνομα του Τζεφ Ντάνιελς σε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες- «Γιατί, υπάρχει ομοιότητα;» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Τζεφ Ντάνιελς πρόσθεσε στο παλμαρέ του μια «διάκριση» που σίγουρα δεν περίμενε: το όνομά του δόθηκε σε ένα σκουλήκι που ανακαλύφθηκε, το οποίο σκοτώνει ταραντούλες

Έμπνευση για το Tarantobelus jeffdanielsi αποτέλεσε ο ρόλος του ηθοποιού στην ταινία Arachnophobia. «Ο χαρακτήρας του στην ταινία είναι δολοφόνος αράχνης, ακριβώς αυτό που κάνουν αυτά τα νηματώδη», δήλωσε ο Άντλερ Ντίλμαν, παρασιτολόγος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια UCR, επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε το νέο είδος στο οποίο έδωσαν το όνομα του ηθοποιού. 

Ο Τζεφ Ντάνιελς σχολίασε με χιούμορ αυτό τον φόρο τιμής στον ίδιο και το Arachnophobia. «Όταν έμαθα ότι ένα νέο είδος νηματωδών θα πάρει το όνομά μου, σκέφτηκα “Γιατί, υπάρχει ομοιότητα;», δήλωσε. Η είδηση τον έκανε να χαμογελάσει, συμπλήρωσε. 

«Και βέβαια, στο Χόλιγουντ, δεν τα έχεις καταφέρει πραγματικά μέχρι να σε αναγνωρίσουν οι άνθρωποι του κλάδου της παρασιτολογίας», πρόσθεσε. 

Έδωσαν το όνομα του Τζεφ Ντάνιελς σε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες- «Γιατί, υπάρχει ομοιότητα;» Facebook Twitter

Το Tarantobelus jeffdanielsi είναι ένα ερμαφρόδιτο σκουλήκι, το οποίο γονιμοποιείται μόνο του και ζει περίπου 11 ημέρες στο εργαστήριο. Μόλις προσβληθεί από αυτό η ταραντούλα, αρχίζει να επιδεικνύει παράξενη συμπεριφορά, όπως το ότι περπατά στις μύτες των ποδιών της, ενώ δεν τρώει. 

Οι επιστήμονες έκαναν την ανακάλυψη όταν ένας εκτροφέας ταραντούλων επικοινώνησε με τον Ντίλμαν, ζητώντας βοήθεια με μια μυστηριώδη μόλυνση σε κάποιες από τις αράχνες του. Τα είδη που εξέτασαν οι ειδικοί είχαν μια παράξενη λευκή μάζα γύρω από το στόμα. Ο Ντίλμαν αναγνώρισε αμέσως ότι επρόκειτο για νηματώδη. 

Περισσότερα από 25.000 είδη τέτοιων σκουληκιών έχουν ανακαλυφθεί, αλλά αυτή είναι μόλις το δεύτερο που έχει διαπιστωθεί ότι προσβάλλει ταραντούλες. 

Έδωσαν το όνομα του Τζεφ Ντάνιελς σε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες- «Γιατί, υπάρχει ομοιότητα;» Facebook Twitter
Το Tarantobelus jeffdanielsi
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Περιβάλλον / Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Μελέτη που βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες της NASA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρή καθίζηση του εδάφους στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ - Αιτίες η κλιματική αλλαγή, η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων και η πυκνότητα πληθυσμού και υποδομών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ