Βίντεο: Η αληθινή «λίμνη των κύκνων»- Μπαλαρίνα χορεύει στον πάγο, για να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον

Βίντεο: Η αληθινή «λίμνη των κύκνων»- Μπαλαρίνα χορεύει στον πάγο, για να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον Facebook Twitter
0

Μια Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε αποσπάσματα από τη «Λίμνη των Κύκνων» όχι επί σκηνής, αλλά στον παγωμένο Φιλανδικό κόλπο, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η Ιλμίρα Μπαγκραουτίνοβα, μπαλαρίνα του μπαλέτου του θεάτρου Μαριίνσκι, χόρεψε στους -15 βαθμούς Κελσίου πάνω στον πάγο και δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο.

 

Με τον δικό της τρόπο αντιδρά στην κατασκευή λιμανιού που σχεδιάζει η Ρωσία στον όρμο Μπαταρεϊνάγια, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Και ελπίζει ότι ίσως έτσι να σώσει τους πραγματικούς κύκνους που έχουν φωλιές στην περιοχή, κάτι που της έδωσε και την ιδέα να χορέψει αποσπάσματα του έργου του Τσαϊκόφσκι. 

 

 

«Οι ντόπιοι ανησυχούν για το περιβάλλον στον όρμο και σε ολόκληρο τον Φιλανδικό κόλπο, για την καθαρότητα του νερού», δήλωσε στο BBC η Μπαγκραουτίνοβα. Οι ντόπιοι έχουν απευθύνει έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να μπλοκάρει το πρότζεκτ για το λιμάνι και να αποτρέψει την καταστροφή του όρμου.

 

«Δεν έχω μετάσχει ποτέ στον οικολογικό ακτιβισμό. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι μια κραυγή για βοήθεια», δήλωσε η μπαλαρίνα. «Πιστεύω ότι αυτό το μοναδικό μέρος πρέπει να προστατευθεί. Ελπίζουμε ότι η φύση, η ομορφιά και η αρμονία θα θριαμβεύσουν», συμπλήρωσε.

 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM