«Αρκτούρος»: Υιοθέτησε έναν λύκο ή μια αρκούδα - Virtual tours για τους πραγματικούς φίλους των ζώων

«Αρκτούρος»: Υιοθέτησε έναν λύκο ή μια αρκούδα - Virtual tours για τους πραγματικούς φίλους των ζώων Facebook Twitter
Odysseas Chloridis Photography/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
0

Εν μέσω της πανδημίας, η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» ζητά από τους φίλους των ζώων να υιοθετήσουν συμβολικά ένα άγριο ζώο, στηρίζοντας οικονομικά τις προσπάθειες για την προστασία τους. 

Οι επισκέψιμες εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παραμένουν κλειστές λόγω του lockdown εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα τα έσοδα για τη φροντίδα των ζώων να είναι μηδαμινά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αγωνίζεται από το 1992 για την καταπολέμηση των φαινομένων αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων και κάνει έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν οικονομικά, αποκτώντας διαδικτυακή πρόσβαση στο Καταφύγιο της Αρκούδας και άλλα δώρα. 

Οι ανάδοχοι άγριων ζώων θα δουν το όνομά τους να γράφεται στην είσοδο του καταφυγίου και τα θα τους περιμένει μία «μεγάλη αγκαλιά» «Ακόμα και η πιο μικρή συνδρομή σου είναι ΥΠΕΡπολύτιμη. Κάθε ζώο μετράει, κάθε μέρα μετράει, κάθε ευρώ μετράει. Εκτιμώντας βαθιά τη στήριξή σου, θέλουμε να την ανταποδώσουμε με κάποια συμβολικά δώρα. Ελπίζουμε να είναι τόσο σημαντικά για εσένα όσο και για εμάς», σημειώνουν οι υπεύθυνοι. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αρκτούρου στο Facebook

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Δυστυχώς, οι επισκέψιμες εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό, λόγω του lockdown. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή, τα έσοδα για τη φροντίδα των ζώων είναι μηδαμινά.
Έτσι, στρεφόμαστε ξανά σε εσάς, τους φίλους, προστάτες και αρωγούς μας.


»Σε καλούμε να συμμετάσχεις στην προσπάθεια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ να αντέξει και να βγει δυνατός μέσα από τον Κορωνοϊό. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους. Όμως, με την αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε!


Από την περασμένη εβδομάδα που έγινε το πρώτο κάλεσμα, 570 φίλοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ απάντησαν ήδη με τη συνδρομή τους. Και βάζουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι για να συνεχίσουμε το έργο της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας.


Πάρε μέρος κι εσύ στην εκστρατεία υποστήριξης. Ακόμα και η πιο μικρή συνδρομή σου είναι ΥΠΕΡπολύτιμη. Κάθε ζώο μετράει, κάθε μέρα μετράει, κάθε ευρώ μετράει. Εκτιμώντας βαθιά τη στήριξή σου, θέλουμε να την ανταποδώσουμε με κάποια συμβολικά δώρα. Ελπίζουμε να είναι τόσο σημαντικά για εσένα όσο και για εμάς.

Συγκεκριμένα, μπορείς:

-Να κάνεις δωρεά από 10 ως 25 ευρώ, σε αυτό το link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation
Θα έχεις πρόσβαση σε ένα Virtual Tour στο Καταφύγιο της Αρκούδας. Εκεί θα δεις τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και, έστω και νοητά, θα έρθεις και πάλι κοντά στη φύση και τους ήχους της, που τόσο πολύ σου έχουν λείψει! Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα 🙂

-Να γίνεις μέλος με 50 ευρώ, σε αυτό το link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/membership
Θα έχεις πρόσβαση στο Virtual Tour και, επιπλέον, δωρεάν είσοδο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο μας, μόλις μας ανοίξουν και πάλι την άνοιξη! Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα 🙂 Επίσης, θα έχεις και μια μεγάλη αγκαλιά από κοντά, έστω με προσοχή και με μάσκα. Γιατί θα τα έχουμε όλοι καταφέρει!

-Να υιοθετήσεις μια αρκούδα, έναν λύκο, ή έναν ποιμενικό με 100 ευρώ, σε αυτό το link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption Εκτός από το Virtual Tour και τη δωρεάν είσοδο στο Κέντρο μας, θα έχεις την αποκλειστική ευκαιρία να δεις, σε video και φωτό, τις αρκούδες μας να απολαμβάνουν το εορταστικό τους γεύμα στην υγειά σας! Ένα υπέροχο θέαμα που συγκινεί και επιμορφώνει μικρούς και μεγάλους. Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα 🙂

-Αν έχεις τη δυνατότητα να δωρίσεις ακόμη μεγαλύτερο ποσό, σε καλούμε να γίνεις «Φύλακας της Αρκούδας», συμπληρώνοντας σε αυτό το link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation το ποσό που επιθυμείς να προσφέρεις.
Θα έχεις όλα τα δώρα του αναδόχου, συν την αναγραφή του ονόματός σου ως «Φύλακα της Αρκούδας» στην είσοδο του Καταφυγίου.


«Σε κάθε δύσκολη στιγμή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βασιζόταν πάντα στους φίλους του. Και, δικαιωματικά, πιστεύει ότι έχει τους καλύτερους φίλους του κόσμου! Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί και τώρα. Και είμαστε ήδη ευγνώμονες για την υπέρβαση όλων.
Με σεβασμό,
Η οικογένεια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Υ.Γ. Ενίσχυσε την προσπάθεια μαζί μας! Μοιράσου αυτό το email με όποιον πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει. Η δύναμη της κοινοποίησης είναι τεράστια!»

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM