ΑΝΙΜΑ: Κι άλλος μπούφος με εγκαύματα από καλώδια- Απίστευτο πόσα τραυματίζονται με αυτό τον τρόπο

ΑΝΙΜΑ: Κι άλλος μπούφος με εγκαύματα από καλώδια ρεύματος- Απίστευτο πόσα τραυματίζονται με αυτό τον τρόπο Facebook Twitter
0

Τις φροντίδες των ανθρώπων του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ δέχεται ένας ακόμη μπούφος που υπέστη εγκαύματα από καλώδια ρεύματος. 

Το φαινόμενο, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι, όπως προκύπτει από την ανάρτηση του συλλόγου στα social media. 

«Κι άλλος μπούφος με εγκαύματα από καλώδια μεταφοράς ρεύματος. Είναι απίστευτο πόσα από τα υπέροχα αυτά πουλιά τραυματίζονται με αυτόν τον τρόπο, και τελικά τα περισσότερα δεν μπορούν να επανενταχθούν», ανέφερε ο σύλλογος με αφορμή το πτηνό που εντοπίστηκε στον Ωρωπό, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι λύσεις υπάρχουν, αλλά είναι ακριβές.  

Παρόμοιο περιστατικό είχε δημοσιοποιήσει και στα τέλη Αυγούστου ο σύλλογος. Τότε, ήταν ένας φιδαετός που είχε βρεθεί τραυματισμένος στον ταμιευτήρα Καστρίου, με σοβαρά εγκαύματα στις φτερούγες από καλώδια διανομής ρεύματος. 

Δυστυχώς, αυτός είναι ένας μόνο από τους πολλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πτηνά. Ενδεικτικά, μόνο μέσα στον Οκτώβριο, ο σύλλογος ΑΝΙΜΑ έχει κάνει μεταξύ άλλων αναρτήσεις για πουλιά θύματα τζαμιών- κάποια με διάσειση, άλλα με κατάγματα και θλάσεις- για έναν ροδοπελεκάνο από τη Νεάπολη Λακωνίας, που έμπλεξε σε συρματοπλέγματα κατά τη μετανάστευση, όπως και για έναν αδύναμο φιδαετό που- σε μετανάστευση προφανώς- έπεσε στη θάλασσα. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδί κοιτάζει ενυδρείο.

Περιβάλλον / Στην Ελλάδα το πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό ερευνητικό ενυδρείο στα Βαλκάνια

Θα φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ψάρια σε 700.000 λίτρα νερού. Ο χώρος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ θα γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ