ACT4ECO: Η δυναμική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ορθή διαχείριση της ενέργειας

ACT4ECO: Η δυναμική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ορθή διαχείριση της ενέργειας Facebook Twitter
Η Κοινότητα ACT4ECO επιχειρεί να παρουσιάσει απλές και ανέξοδες «έξυπνες» λύσεις για την ορθή και πιο αποδοτική διαχείριση της ενέργειας του σπιτιού μας.
0

 

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ εξοικονόμησης ενέργειας, που οδηγεί στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, χωρίς ωστόσο να μειώνεται η οικιακή ενεργειακή μας άνεση, αποτελεί μία από τις κύριες προκλήσεις της εποχής μας. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι περίπου το 60% των χρημάτων που δαπανούμε για τους λογαριασμούς ενέργειας προέρχεται από το οικιακό σύστημα θέρμανσης και ψύξης, είτε αφορά ένα σύγχρονο και πιο αποδοτικό σύστημα είτε μια όχι και τόσο οικονομική μέθοδο θέρμανσης, κι αυτό καθιστά απαραίτητες κάποιες, έστω μικρές, παρεμβάσεις, μέσω των οποίων θα πετύχουμε την επιθυμητή εξοικονόμηση. Η Κοινότητα ACT4ECO επιχειρεί να παρουσιάσει απλές και ανέξοδες «έξυπνες» λύσεις για την ορθή και πιο αποδοτική διαχείριση της ενέργειας του σπιτιού μας, ώστε να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο, ένα άνετο οικιακό περιβάλλον, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά μας αλλά και τις εκπομπές CO2.

Η Κοινοτητα ACT4ECO και το ευρωπαϊκο εργο «Energy Conscious Consumers (ECO2)»

Η Κοινότητα ACT4ECO αποτελείται από μια ομάδα ενεργών πολιτών, οργανισμών και φορέων προσανατολισμένων σε τομείς που σχετίζονται με την ορθή και αποδοτική διαχείριση της ενέργειας, τοποθετώντας στο επίκεντρο τον ίδιο τον καταναλωτή και τον νέο ρόλο που καλείται πλέον να διαδραματίσει ως «έξυπνος» καταναλωτής ενέργειας. Με σκοπό τη διάδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου «Energy Concious Consumers - ECO2», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. HORIZON 2020 για την Έρευνα και την Καινοτομία, η Κοινότητα ACT4ECO προωθεί την ιδέα του συντονισμού και της ευθυγράμμισης των προσπαθειών καλλιέργειας της ενεργειακής και κατ' επέκταση περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την ανάπτυξη και διάδοση στοχευμένων δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Πιο συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό έργο ECO2 υλοποιείται από ένα consortium εταίρων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι εξειδικευμένοι σε θέματα ενέργειας, ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης, τεχνολογίας και ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και ειδικοί σε θέματα δικαιωμάτων και ενημέρωσης καταναλωτών. Στόχος είναι η παροχή τεχνογνωσίας/γνώσης, η ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών ως καταναλωτών ενέργειας και η υιοθέτηση μιας συνετής ενεργειακής συνείδησης και συμπεριφοράς μέσω της έγκυρης ενημέρωσής τους σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο site του ECO2 http://eco2project.eu/.

Η Κοινότητα ACT4ECO επιχειρεί να παρουσιάσει απλές και ανέξοδες «έξυπνες» λύσεις για την ορθή και πιο αποδοτική διαχείριση της ενέργειας του σπιτιού μας


Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης ACT4ECO, η οποία λειτουργεί στη διεύθυνση https://act4eco.eu/ και αριθμεί σήμερα περισσότερους από 5.000 χρήστες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία Λιθουανία και Πορτογαλία). Η πλατφόρμα και το υλικό της είναι μεταφρασμένα στις γλώσσες των ευρωπαίων εταίρων του έργου –και στα ελληνικά–, και παραμένει ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα για την ορθή διαχείριση της ενέργειας.

 

Οι 5 δράσεις «έξυπνης» ενεργειακής διαχείρησης

Στην ACT4ECO, οι «έξυπνες» προτάσεις οικιακών βελτιώσεων ενεργειακής απόδοσης και οι καινοτομίες που εξασφαλίζουν σταθερό ενεργειακό κόστος και αυξάνουν την εξοικονόμηση στα νοικοκυριά, περνούν μέσα από 5 Δράσεις:

• Παράγοντας τη δική σου ενέργεια

• Με τη διαχείριση της ενεργειακής σου κατανάλωσης

• Βελτιώνοντας το σπίτι σου

• Όντας ένας «έξυπνος» καταναλωτής

• Με την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας.

Τι χρειάζεται;

Μία μόνο απλή εγγραφή στο https://act4eco.eu/ και το ταξίδι προς την «έξυπνη» και πραγματική εξοικονόμηση ξεκινά! Το εισιτήριο είναι μόλις ένα κλικ μακριά!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στην Ελλάδα, στην εταιρεία HEBES Intelligence:

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σοφία Θεοδωροπούλου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 6949603719

eMail: [email protected]

Η εταιρεια HEBES INTELLIGENCE

Η HEBES Intelligence είναι μια ελληνική, δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας, και πιο συγκεκριμένα των μελετών ενεργειακής απόδοσης. H κύρια τεχνογνωσία μας έγκειται στην παροχή νέων τεχνολογικών μεθόδων και εργαλείων για την υποστήριξη έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας με εγγυήσεις επίδοσης (performance guarantees), συμπεριλαμβανομένων εργαλείων εκτίμησης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε πραγματικό χρόνο και βέλτιστου ελέγχου των κτιριακών συστημάτων.

Στόχος είναι να καταστεί η ενεργειακή απόδοση ελκυστική για πηγές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών φορέων του ενεργειακού συστήματος ή και οργανισμών και φορέων με εντολή χρηματοδότησης έργων ενεργειακής απόδοσης με τρόπο επωφελή τόσο για τους ιδιοκτήτες των έργων (κτιρίων) όσο και για το ίδιο το ενεργειακό σύστημα στο σύνολό του.


Στο πλαίσιο των διασυνδέσεων με ερευνητικούς φορείς και αντίστοιχους οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, η HEBES Intelligence συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά ευρωπαϊκών έργων (HORIZON 2020), όπως το «Energy Conscious Consumers - ECO2», που ενεργεί ως υπεύθυνος εταίρος για τη διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας του υλικού της πλατφόρμας ACT4ECO και υπεύθυνος εταίρος για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της εξειδίκευσής της, η εταιρεία υπήρξε ο εμπνευστής του ευρωπαϊκού έργου «Smart energy services to improve the energy efficiency of the european building stock - SENSEI" (https://senseih2020.eu/), όπου συμμετέχει ως τεχνικός υπεύθυνος και υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ