Χρυσή τίγρης - Ένα μοναδικό πλάσμα κατεγράφη ζωντανό στην άγρια φύση

Χρυσή τίγρης - Ένα μοναδικό πλάσμα κατεγράφη ζωντανό στην άγρια φύση Facebook Twitter
0

Οι εικόνες μιας χρυσής τίγρης, που εντοπίστηκε στο εθνικό πάρκο Kaziranga της Ινδίας, έχουν εντυπωσιάσει όλη τη χώρα και έγιναν viral στα σόσιαλ μίντια.

Το αιλουροειδές θεωρείται η μόνη χρυσή τίγρης που είναι γνωστό ότι είναι ζωντανή στην Ινδία και απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο άγριας ζωής Mayuresh Hendre.

Χρυσή τίγρης - Ένα μοναδικό πλάσμα κατεγράφη ζωντανό στην άγρια φύση Facebook Twitter

«Στην Ινδία έχουμε επίσης μια χρυσή τίγρη. Αυτή είναι μόνη τεκμηρίωση μιας τέτοιας μεγάλης γάτας κατά τον 21ο αιώνα στον πλανήτη», δήλωσε αξιωματούχος του πάρκου.

Το ζώο είναι σπάνιο και το χρυσό χρώμα οφείλεται σε ένα «υπολειπόμενο γονίδιο», το οποίο εκφράζεται λόγω εκτεταμένης αναπαραγωγής. Σε αντίθεση με την τίγρη της Βεγγάλης, έχει κόκκινες και καφέ ρίγες και ένα απαλό χρυσό χρώμα. Μερικές χρυσές τίγρεις ζουν σε ζωολογικούς κήπους, αλλά η καταγραφή τους στο άγριο περιβάλλον είναι ασυνήθιστη.

Χρυσή τίγρης - Ένα μοναδικό πλάσμα κατεγράφη ζωντανό στην άγρια φύση Facebook Twitter

Η τίγρης είναι θηλυκή και η ύπαρξή της ήταν γνωστή καθώς είχε καταγραφεί ξανά πριν από μερικά χρόνια από φωτογραφική κάμερα σε παγίδα στο εθνικό πάρκο. Ωστόσο έκτοτε τα ίχνη του ζώου είχαν χαθεί και τα νέα πως είναι ζωντανή είναι ενθαρρυντικά.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM