Ο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες Μπολσονάρου για «χρηματοδότηση» των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο

Ο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες Μπολσονάρου για «χρηματοδότηση» των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο Facebook Twitter
0

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ότι ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ φέρει ευθύνη για τις πυρκαγιές στο Αμαζόνιο με την χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ο Μπολσονάρου ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία.

«Αυτή τη στιγμή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που παλεύουν να σώσουν τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό παράδειγμα αφοσίωσης και πάθους που χρειάζεται για να σώσουμε το περιβάλλον. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που στέκομαι με τις ομάδες που τα προστατεύουν», τόνισε ο Ντι Κάπριο σε δήλωση που δημοσίευσε στο Instagram.

«Αν και τους αξίζει, δεν χρηματοδοτούμε τους οργανισμούς που στοχοποιούνται», διευκρίνισε.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις τοπικές κοινότητες της Βραζιλίας, τις τοπικές κυβερνήσεις, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό που εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν το Αμαζόνιο για το μέλλον όλων των Βραζιλιανών».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

At this time of crisis for the Amazon, I support the people of Brazil working to save their natural and cultural heritage. They are an amazing, moving and humbling example of the commitment and passion needed to save the environment. The future of these irreplaceable ecosystems is at stake and I am proud to stand with the groups protecting them. While worthy of support, we did not fund the organizations targeted. I remain committed to supporting the Brazilian indigenous communities, local governments, scientists, educators and general public who are working tirelessly to secure the Amazon for the future of all Brazilians.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM