Δεκάδες νεκροί ελέφαντες στη Μποτσουάνα λόγω ξηρασίας - Πεθαίνουν από δίψα και πείνα

Δεκάδες νεκροί ελέφαντες στη Μποτσουάνα λόγω ξηρασίας - Πεθαίνουν από δίψα και πείνα Facebook Twitter
0

Εκατό ελέφαντες πέθαναν τους δύο τελευταίους μήνες στο εθνικό πάρκο Τσόμπε, το μεγαλύτερο της Μποτσουάνα.

Οι ελέφαντες έχουν πέσει θύματα της έντονης ξηρασίας που μαστίζει τη νότια Αφρική.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι ελέφαντες πέθαναν είτε από την πείνα είτε από τη νόσο του άνθρακα.

«Εξαιτίας της ξηρασίας που επικρατεί, οι ελέφαντες τρώνε χώμα την ώρα που βοσκούν και επομένως εκτίθενται στο βακτήριο του άνθρακα», εξήγησε το υπουργείο.

Μόλις χθες, οι αρχές της γειτονικής Ζιμπάμπουε ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 55 ελέφαντες πέθαναν από την πείνα ή τη δίψα τον τελευταίο μήνα στο πάρκο Χουάνγκε, το μεγαλύτερο της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΑΔΥΠΟΔΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

Περιβάλλον / Γιατί η viral φωτογραφία με τον βραδύποδα που «αγκαλιάζει» έναν στύλο προκαλεί ανησυχία;

Ο φωτογράφος Emmanuel Tardy εξασφάλισε ένα στιγμιότυπο που, με την πρώτη ματιά, μοιάζει χαριτωμένο, όμως «κρύβει» μια προειδοποίηση για τη σκληρή πραγματικότητα που διέπει πλέον τη σχέση ανθρώπου και φύσης
THE LIFO TEAM