«Είναι πραγματική Αποκάλυψη» Αρχιεπίσκοπος της Βραζιλίας σε μια δραματική έκκληση για τον Αμαζόνιο

«Είναι πραγματική Αποκάλυψη» Αρχιεπίσκοπος της Βραζιλίας σε μια δραματική έκκληση για τον Αμαζόνιο Facebook Twitter
0

Οι πυρκαγιές στο Αμαζόνιο είναι μια «αληθινή Αποκάλυψη», σύμφωνα με Βραζιλιάνο Αρχιεπίσκοπο που αναμένει την Παπική Σύνοδο του επόμενου μήνα στο Βατικανό για να καταγγείλει έντονα την καταστροφή του τροπικού δάσους.

Τα σχόλια του Έργουιν Κρόιτλερ αναμένεται να ασκήσουν νέα πίεση στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, ύστερα από κριτική από τους ηγέτες της G7 τον περασμένο μήνα, σχετικά με την καταστροφή στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.

Η συγκέντρωση των επισκόπων θα καταδικάσει όλες τις μορφές καταστροφής του Αμαζονίου και θα υποστηρίξει μια νέα φιλοσοφία οικολογίας βασισμένη στη χριστιανική πίστη και στον Θεό ως δημιουργό μιας «κοινής κατοικίας», λέει ο Κρόιτλερ, ένα από τα 18 μέλη του προπαρασκευαστικού συμβουλίου που ορίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο για να ετοιμάσουν την Παπική Σύνοδο.

Μετά τη συνάντηση, ο Πάπας αναμένεται να ενισχύσει αυτό το μήνυμα με μια «αποστολική προτροπή». «Υπήρχαν πάντα πυρκαγιές στο Αμαζόνιο. Όταν είναι μικρότερες η φύση αναδημιουργείται μέσα σε λίγα χρόνια. Αυτό που βλέπετε τώρα είναι μια πραγματική αποκάλυψη», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έχει ζήσει 54 χρόνια στην περιοχή.

«Οι φωτιές φέτος ξεπερνούν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Αναμφίβολα, είναι συνέπεια των σχολίων του Μπολσονάρου σχετικά με την διαθεσιμότητα για εκμετάλλευση του Αμαζονίου σε εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες», υποστηρίζει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι καθολικοί κληρικοί στον Αμαζόνιο δημοσίευσαν μια ανοικτή επιστολή που καταδικάζει τη βία και τον εκφοβισμό που λένε ότι βιώνουν ως αποτέλεσμα των προσπαθειών για την προστασία του δάσους, των αυτόχθονων πληθυσμών και των φτωχών κοινοτήτων από τους ανθρακωρύχους και τους αγρότες.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε εκφράσει τη θέση του για τον Αμαζόνιο από τις πρώτες ημέρες της καταστροφής ενώ μάλιστα στις 25 Αυγούστου προσευχήθηκε για τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για την κατάσβεση των πυρκαγιών  «Ανησυχούμε όλοι για τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο. Ας προσευχηθούμε όλο, ώστε με τη δέσμευση όλων μας, να είναι σύντομη η κατάσβεσή τους. Αυτός ο δασικός πνεύμονας είναι απαραίτητος για τον πλανήτη μας», είχε δηλώσει ο Πάπας ενώπιον χιλιάδων πιστών στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, κατά το εβδομαδιαίο κήρυγμά του.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς ένα μπλε λουλούδι αλλάζει το μέλλον των αγροτών στην Ινδία

Περιβάλλον / Πώς ένα μπλε λουλούδι άλλαξε το μέλλον των αγροτών στην Ινδία

Ένα μέχρι πρόσφατα «παραμελημένο» λουλούδι μετατρέπεται σε πηγή εισοδήματος και ελπίδας για χιλιάδες αγρότες στην Ινδία, δημιουργώντας νέες κοινότητες, επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης
THE LIFO TEAM
Το 1% των πλουσιότερων του πλανήτη έχει ήδη εξαντλήσει τον άνθρακα που του αναλογεί για το 2026

Περιβάλλον / Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έχει ήδη εξαντλήσει τον άνθρακα που του αναλογεί για το 2026

Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη χρειάστηκε 10 ημέρες, ενώ το πλουσιότερο 0,1% μόλις τρεις ημέρες, για να εξαντλήσει το μερίδιο διοξειδίου του άνθρακα που του αναλογεί για ένα ολόκληρο έτος, χωρίς να ξεπεραστεί το ασφαλές κλιματικό όριο
THE LIFO TEAM
ΣΚ - Σε επιφυλακή οι επιστήμονες: Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Axial Seamount αναμένεται τελικά να εκραγεί το 2026

Περιβάλλον / Σε επιφυλακή οι επιστήμονες: Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Axial Seamount αναμένεται τελικά να εκραγεί το 2026

Το ηφαίστειο αναμένονταν να εκραγεί το 2025, αλλά σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα οι ερευνητές τώρα εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί έκρηξη προς τα μέσα ή τα τέλη του 2026
THE LIFO TEAM