Τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορεύονται στο εξής στο Έβερεστ, σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων αρχών του Νεπάλ, έπειτα και από τους τόνους σκουπιδιών που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές του Νεπάλ αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση πλαστικού στην περιοχή του Έβερεστ, προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα που αφήνουν κάθε χρόνο οι ορειβάτες.

 

Η απαγόρευση πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020, στον δήμο Khumbu Pasang Lhamu.

 

Όπως ανέφερε, τοπικός αξιωματούχος, «ξεκινώντας από τώρα θα βοηθήσουμε να διατηρηθεί η περιοχή μας και το Everest, καθαρά μακροπρόθεσμα».

 

Ενδεικτικό του όγκου των σκουπιδιών που αφήνονται στην περιοχή, είναι το γεγονός ότι αρχές απομάκρυναν πρόσφατα 11 τόνους σκουπιδιών από το όρος Everest.

 

Συγκεκριμένα, οι αρχές σκοπεύουν να απαγορεύσουν τα πλαστικά μπουκάλια νερoύ και τα πλαστικά με διάμετρο μικρότερη των 30 mm. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι ποινές για τους παραβάτες.

 

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες πεζοπορίας, οι αεροπορικές εταιρείες και ο Σύνδεσμος Ορειβασίας του Νεπάλ θα συνεργαστούν με τους τοπικούς αξιωματούχους για την επιβολή της απαγόρευσης.

 

Ο δήμος Khumbu Pasang Lhamu δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες - ορειβάτες και η κυβέρνηση εισάγει όλο και περισσότερα μέτρα για να περιορίσει την επίπτωση του τουρισμού στην περιοχή.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr