Τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορεύονται στο Έβερεστ - Τόνοι σκουπιδιών από τους ορειβάτες

Τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορεύονται στο Έβερεστ - Τόνοι σκουπιδιών από τους ορειβάτες Facebook Twitter
1

Τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορεύονται στο εξής στο Έβερεστ, σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων αρχών του Νεπάλ, έπειτα και από τους τόνους σκουπιδιών που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές του Νεπάλ αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση πλαστικού στην περιοχή του Έβερεστ, προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα που αφήνουν κάθε χρόνο οι ορειβάτες.

Η απαγόρευση πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020, στον δήμο Khumbu Pasang Lhamu.

Όπως ανέφερε, τοπικός αξιωματούχος, «ξεκινώντας από τώρα θα βοηθήσουμε να διατηρηθεί η περιοχή μας και το Everest, καθαρά μακροπρόθεσμα».

Ενδεικτικό του όγκου των σκουπιδιών που αφήνονται στην περιοχή, είναι το γεγονός ότι αρχές απομάκρυναν πρόσφατα 11 τόνους σκουπιδιών από το όρος Everest.

Συγκεκριμένα, οι αρχές σκοπεύουν να απαγορεύσουν τα πλαστικά μπουκάλια νερoύ και τα πλαστικά με διάμετρο μικρότερη των 30 mm. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι ποινές για τους παραβάτες.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες πεζοπορίας, οι αεροπορικές εταιρείες και ο Σύνδεσμος Ορειβασίας του Νεπάλ θα συνεργαστούν με τους τοπικούς αξιωματούχους για την επιβολή της απαγόρευσης.

Ο δήμος Khumbu Pasang Lhamu δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες - ορειβάτες και η κυβέρνηση εισάγει όλο και περισσότερα μέτρα για να περιορίσει την επίπτωση του τουρισμού στην περιοχή.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM