Άνθρωπος εναντίον ελεφάντων - Μια συνταρακτική εικόνα από τη σφαγή στην Αφρική

Άνθρωπος εναντίον ελεφάντων - Μια συνταρακτική εικόνα από τη σφαγή στην Αφρική Facebook Twitter
Justin Sullivan
1

Αυτές οι συνταρακτικές εικόνες ενός διαμελισμένου ελέφαντα δείχνουν τη βαρβαρότητα της λαθροθηρίας.

Ένας drone κατέγραψε τη φρίκη του βάρβαρου θανάτου, καθώς το σώμα του μεγαλοπρεπούς πλάσματος βρίσκεται δίπλα στην κομμένη προβοσκίδα του. Ο αφρικανός ελέφαντας σκοτώθηκε για το ελεφαντόδοντο του στην Μποτσουάνα, η οποία ήρε πρόσφατα την απαγόρευση του κυνηγιού των άγριων ζώων. Αυτό οδήγησε σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση λένε κάποιοι ακτιβιστές που επισημαίνουν πως το κυνήγι ελεφάντων είναι ακραίο.

Άνθρωπος εναντίον ελεφάντων - Μια συνταρακτική εικόνα από τη σφαγή στην Αφρική Facebook Twitter
Justin Sullivan

Οι λαθροθήρες χρησιμοποίησαν αλυσοπρίονα για να κόψουν το κεφάλι του ζώου και να αφαιρέσουν τους χαυλιόδοντες. Η λαθροθηρία στη βόρεια Μποτσουάνα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, μεταξύ 2014 και 2018. Η εικόνα του λήφθηκε από τον σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Justin Sullivan. Τώρα έχει επιλεγεί για τον διάσημο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Andrei Stenin International Press Photo Contest, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM