Πέθανε γιγαντιαία χελώνα σπανιότατου είδους - Απέμειναν μόνο τρεις ζωντανές

Πέθανε γιγαντιαία χελώνα σπανιότατου είδους - Απέμειναν μόνο τρεις ζωντανές Facebook Twitter
0

Μία γιγαντιαία χελώνα ενός σπανιότατου είδους πέθανε σε ζωολογικό κήπο της Κίνας. Πλέον απομένουν μόνο τρεις ζωντανές χελώνες του συγκεκριμένου είδους. 

Η θηλυκή  μαλακοχελώνα του Γιαντγκτσε ζούσε στο ζωολογικό κήπο της πόλης Σουζού στη νότια Κίνα. Ήταν ηλικίας άνω των 90 ετών.

Λίγο πριν τον θάνατο της, οι ειδικοί προσπάθησαν να πετύχουν την τεχνητή γονιμοποίηση της. Ήταν η πέμπτη προσπάθεια, όπως όλες οι προηγούμενες ήταν και αυτή αποτυχημένη. 

Πέθανε γιγαντιαία χελώνα σπανιότατου είδους - Απέμειναν μόνο τρεις ζωντανές Facebook Twitter

Όλες οι προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης σε χελώνες του συγκεκριμένου είδους, με στόχο τη διατήρηση τους, έχουν αποτύχει στο παρελθόν. 

Πλέον απομένουν τρεις χελώνες εν ζωή. Η μία, αρσενικού φύλου και ηλικίας άνω των 100 ετών ζει στον ίδιο ζωολογικό κήπο, ενώ άλλες δύο χελώνες ζουν στο Βιετνάμ, στην άγρια φύση. 

Επειδή το συγκεκριμένο είδους έχει ασαφή φυσικά χαρακτηριστικά δεν είναι γνωστό το φύλο των δύο χελωνών που ζουν στο Βιετνάμ.

Πάντως, μία μαλακοχελώνα Γιανγκτσέ μπορεί να ζυγίζει έως και 90 κιλά. 

Η τελευταία προσπάθεια τεχνητής γονιμοποίησης στη χελώνα που πέθανε έγινε 24 ώρες πριν τον θάνατο της, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Η αιτία θανάτου είναι αντικείμενο έρευνας για τους ειδικούς. Μάλιστα οι ωοθηκικοί ιστοί της θηλυκής χελώνας κρατήθηκαν για μελλοντική επιστημονική έρευνα. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ