Τζέιμς Μποντ: Βρέθηκε ο σκηνοθέτης, όχι ο πρωταγωνιστής

Τζέιμς Μποντ: Βρέθηκε ο σκηνοθέτης, όχι ο πρωταγωνιστής Facebook Twitter
O Γάλλος-Καναδός σκηνοθέτης, Ντενί Βιλνέβ / Φωτ: EPA
0

Ο Ντενί Βιλνέβ, ο Γάλλος-Καναδός σκηνοθέτης με υποψηφιότητες για Όσκαρ, θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, ανακοίνωσε το στούντιο Amazon MGM Studios.

Ο σκηνοθέτης του «Dune» δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση του στούντιο ότι είναι «φανατικός οπαδός του Τζέιμς Μποντ» και σκοπεύει να «τιμήσει την παράδοση» της σειράς, την ώρα που υπάρχουν έντονες φήμες για το μέλλον των ταινιών 007, μετά την αποχώρηση των παραγωγών Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Γουίλσον τον Φεβρουάριο.

Ο Βιλνέβ θα αναλάβει επίσης και ρόλο εκτελεστικού παραγωγού της νέας ταινίας, έχοντας λάβει παγκόσμια αναγνώριση για τη σκηνοθεσία της σειράς «Dune», καθώς και των ταινιών «Blade Runner 2049» και «Arrival».

Ποιος θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ;

Το Amazon δεν αποκάλυψε ποιος θα είναι ο επόμενος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Τζέιμς Μποντ, μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Κρεγκ από τον ρόλο. Ο Βιλνέβ αναγνώρισε τη «μεγάλη ευθύνη» που συνοδεύει τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρόκληση.

«Μεγάλωσα βλέποντας τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ με τον πατέρα μου, από τότε που πρωτοείδαμε το “Dr No” με τον Σον Κόνερι. Είμαι φανατικός οπαδός του Μποντ. Για μένα, είναι ιερός χώρος», είπε. «Σκοπεύω να τιμήσω την παράδοση και να ανοίξω το δρόμο για πολλές νέες αποστολές που θα ακολουθήσουν.»

Τζέιμς Μποντ: Βρέθηκε ο σκηνοθέτης, όχι ο πρωταγωνιστής Facebook Twitter
Γκράφιτι με τον Σον Κόνερι, τον πρώτο κινηματογραφικό Τζέιμς Μποντ / Φωτ: Unspalsh

Πρόσθεσε ότι εκείνος και οι συμπαραγωγοί Έιμι Πάσκαλ και Ντέιβιντ Χέιμαν — που έχουν επιβλέψει τις ταινίες Spider-Man και Harry Potter αντίστοιχα — είναι «ενθουσιασμένοι που φέρνουν ξανά τον Μποντ στη μεγάλη οθόνη».

Ο επικεφαλής του Amazon MGM Studios, Μάικ Χόπκινς, χαρακτήρισε τον Βιλνέβ «κινηματογραφικό μάστερ» και επαίνεσε την ικανότητά του να δημιουργεί «βυθιστικές αφηγήσεις» για το παγκόσμιο κοινό.

Πότε θα βγει η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ;

Παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει η επόμενη ταινία του Μποντ, καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση για τον νέο ηθοποιό που θα υποδυθεί τον θρυλικό κατάσκοπο. Οι Βρετανοί ηθοποιοί Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Τζέιμς Νόρτον θεωρούνται φαβορί για τον ρόλο, ενώ και το όνομα του Ιρλανδού Πολ Μέσκαλ έχει μπει στο παιχνίδι.

Η καριέρα του Βιλνέβ

Ο Βιλνέβ έγινε γνωστός με μια σειρά από κριτικά επιτυχημένες ταινίες, όπως τα «Sicario», «Prisoners» και «Incendies». Η επιστημονικής φαντασίας ταινία του «Arrival» (2016) του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Πρόσφατα, τα blockbuster «Dune» και «Dune: Part Two» σημείωσαν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, με τις δύο ταινίες να έχουν προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στις αντίστοιχες χρονιές.

Ο Βιλνέβ αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Dune Messiah», της τρίτης ταινίας της σειράς, αργότερα μέσα στη χρονιά, με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας το 2026.

Με πληροφορίες από BBC



 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM
Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM