Τριμερής σήμερα για την απεργία στα ΜΜΕ και το αγγελιόσημο

Τριμερής σήμερα για την απεργία στα ΜΜΕ και το αγγελιόσημο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Συνάντηση με εργαζόμενους στα ΜΜΕ και ιδιοκτήτες των Μέσων θα έχει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, σε μία προσπάθεια να διασωθεί τουλάχιστον μέρος του αγγελιόσημου.

Χθες ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια  για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, λέγοντας ότι η συνάντηση θα γίνει  «για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει αύριο σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο».

 «Αύριο το πρωί θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως εισφοράς», ανέφερε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ως δικηγόρος των Ενώσεων Συντακτών, υποστήριζε διαφορετικά πράγματα από εκείνα που υποστηρίζει ως υπουργός.

 «Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας του αγγελιόσημου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όχι ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν», είπε επίσης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM
Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

TV & Media / Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

Η δάδα δημοπρατήθηκε στο «Cash or Trash» και το ποσό διατέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS - Η ΕΟΕ μιλά για «εμπορευματοποίηση ενός ιστορικού και συμβολικού αντικειμένου»
LIFO NEWSROOM