Νέα τροπολογία: Με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις άδειες

Νέα τροπολογία: Με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις άδειες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας. Την τροπολογία έκανε δεκτή o υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Με αφορμή την αποδοχή της, ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναγνωρίσουν ως ακόμη ένα βήμα για τη σύνεση, τη σύνθεση και τη συναίνεση, αυτήν την κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το πρωί ο υπουργός κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών.

Όπως ανέφερε ο Ν. Παππάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν διεξαγόταν η συζήτηση για τον νόμο 4339 και ζητήθηκε και η γνώμη των εναπομεινάντων μελών του ΕΣΡ, για πολλές από τις ρυθμίσεις του, η τοποθέτησή τους - διά επιστολής τους στην αρμόδια επιτροπή - ήταν πως δεν μπορούν να αποφανθούν για τον εξοπλισμό των τηλεοπτικών σταθμών, τις κτιριακές υποδομές, για τον τύπο των εγγυητικών επιστολών, ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους.

«Άρα χαιρετίζω την πορεία της συζήτησης - εκτός από μία δύο παρεκτροπές - και νομίζω ότι μπορούμε να την ολοκληρώσουμε σήμερα και να πάμε, καλή τη πίστη, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το αναγκαίο βήμα», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Παππάς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία

Πολλοί κατηγορήθηκαν ότι βγήκαν με το «αριστερόμετρο» στο χέρι για να κρίνουν τις –φαινομενικά- δικαιολογημένες εκρήξεις Κανάκη, Λιάγκα και άλλων τηλεοπτικών αστέρων, όμως ξέχασαν μερικά βασικά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ