Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών έχει ουσιαστικά αρχίσει

Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών έχει ουσιαστικά αρχίσει Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει ουσιαστικά ξεκινήσει από τη στιγμή που το ΕΣΡ αποφάσισε τον αριθμό τους και την ελάχιστη τιμή εκκίνησης, που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του περσινού διαγωνισμού.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών, από την ώρα που θα αρχίσει.

Το πότε και το πώς θα διεξαχθεί η δημοπρασία είναι καθαρά στην ευχέρεια του ΕΣΡ, είπε ο κ. Κρέτσος και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι έτοιμη να συνδράμει, αν της ζητηθεί, προσθέτοντας πως η επιθυμία της είναι να γίνει γρήγορα.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή, σημείωσε ότι «βάζει τις βάσεις ώστε να έχουμε ένα μιντιακό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με πιο διάφανους και καθαρούς κανόνες και αυτό σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλη ευεργετική επίπτωση και για τους εργαζόμενους και για τους επιχειρηματίες και για τον ανταγωνισμό, ο οποίος πρέπει πάντα να κινείται σε υγιή πλαίσια».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει με τη διαφάνεια, το μαύρο χρήμα και τις ασύμμετρες διαπραγματεύσεις πάνω στις οποίες κάποιοι εξαγοράζουν ή υφαρπάζουν πολιτική επιρροή ή συναίνεση. Δεν θα μπορεί να καταπολεμηθεί η διαπλοκή, αν δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στο πώς πωλείται και αγοράζεται ο διαφημιστικός χρόνος. Διότι εκεί έχουμε μία ολιγοπωλιακή κατάσταση όπου 4-5 μεγάλοι ενδιάμεσοι διαχειρίζονται και λειτουργούν καμιά φορά και ως τράπεζες όσον αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο. Το νόμισμα παραμένει η μέτρηση της τηλεθέασης, έτσι όπως γίνεται και με βάση τα ισχύοντα νούμερα».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέμη Γεωργίου: «Το πάρτι του γάμου της θα το κάνουμε στην κηδεία της» είπε φίλη της- Ξέσπασε σε κλάματα

TV & Media / Ντέμη Γεωργίου: «Το πάρτι του γάμου της θα το κάνουμε στην κηδεία της» είπε φίλη της- Ξέσπασε σε κλάματα

«Είχε στείλει μήνυμα στον άλλο κουμπάρο, τον φίλο μας, ότι αν κλείσει τα μάτια της θα φύγει, οπότε εκεί καταλάβαμε την σοβαρότητα της κατάστασης» ανέφερε μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM