ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στη ρωσική υπηρεσία του BBC και το Radio Liberty

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στη ρωσική υπηρεσία του BBC και το Radio Liberty Facebook Twitter
Φωτ.:BBC
0

Η υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών της Ρωσίας περιόρισε την πρόσβαση στη ρωσική υπηρεσία του BBC και τη Deutsche Welle, μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τα ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας (Roskomnadzor) «περιόρισε» τη μετάδοση στη χώρα της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο, της Deutsche Welle καθώς και την πρόσβαση στο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Meduza, έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί ότι δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν με μια μεροληπτική και συχνά αντιρωσική άποψη τα γεγονότα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Roskomnadzor με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2022, η ρωσόφωνη υπηρεσία του Radio Liberty διαδίδει «προφανώς ψευδείς (…) πληροφορίες για τη φερόμενη επίθεση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφός».

«Αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι λάθος», μετέδωσε το Radio Liberty επικαλούμενο την επίσημη ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας, αφού οι ΗΠΑ επέκτειναν το ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της και στήριξαν φιλοδυτικούς ηγέτες στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «εισβολή» και καταγγέλλουν ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν τη «γενοκτονία», όπως τη χαρακτηρίζουν, των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιορισμοί στα ΜΜΕ, φέρονται ως αντίποινα στις αντίστοιχες κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ και αρκετές χώρες ξεχωριστά στα Sputnik και RT, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Και στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε χθες ότι κλείνει το παράρτημα του Sputnik.

Με πληροφορίες του Reutrers

TV & Media
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ