Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Κατρούγκαλου με ΕΣΗΕΑ

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Κατρούγκαλου με ΕΣΗΕΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε, μετά από δύο ώρες, η κρίσιμη για την συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου. Αποφασίστηκε πάντως να συνεχιστεί η συζήτηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, η κατάργηση του αγγελιόσημου είναι αίτημα των δανειστών και η κυβέρνηση προσπάθησε να το υπερασπιστεί ως εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

«Η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και γι αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων.  Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση από τις δυο πλευρές μιας διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση», υπογράμμισε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και των εργοδοτικών οργανισμών δεν θέλησαν να προβούν σε κάποια δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης, τονίζοντας πως θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

TV & Media / Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη;» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

«Βγήκα ένα βράδυ με τους φίλους μου, διασκέδασα, όπως κάνω πάντα. Την επόμενη ημέρα υπήρχαν άρθρα, τηλέφωνα» ανέφερε η ηθοποιός φανερά απορημένη με όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες
LIFO NEWSROOM
Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

TV & Media / Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»
LIFO NEWSROOM
Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM