Οι διαφημίσεις που ήταν οι πρώτες που απεικόνισαν αίμα περιόδου στην αυστραλιανή τηλεόραση δεν παραβίασαν τα πρότυπα προβολής, λένε οι ρυθμιστικές αρχές.

 

Οι διαφημίσεις προβλήθηκαν τον περασμένο μήνα από την εταιρία Libra και έδειξαν αίμα σε εσώρουχα και αίμα στα πόδια μιας γυναίκας. Οι θεατές έκαναν πάνω από 600 παράπονα ότι οι διαφημίσεις ήταν ακατάλληλες. Σημειώνεται πως αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός παραπόνων για διαφημίσεις το 2019.

 

Αλλά η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας της Αυστραλίας απέρριψε τις καταγγελίες και επαίνεσε το μήνυμα των διαφημίσεων. Σύμφωνα με τα πρότυπα διαφήμισης, η εκστρατεία θεωρήθηκε ότι προάγει την ισότητα και την απομυθοποίηση της εμμήνου ρύσεως.

 

H διαφήμιση για σερβιέτες με αίμα περιόδου δίχασε - Έλαβε εκατοντάδες παράπονα

 

Η εταιρεία  δήλωσε ότι οι διαφημίσεις είχαν αντιμετωπίσει ένα ταμπού και τα συναισθήματα ντροπής που αντιμετώπιζαν πολλές γυναίκες και κορίτσια όταν είχαν την περίοδο. Όμως οι θεατές που υπέβαλαν επίσημες καταγγελίες, υποστήριξαν ότι οι απεικονίσεις ήταν «προσβλητικές, ακατάλληλες και αηδιαστικές».

 

Στην απάντησή τους, οι ρυθμιστικές αρχές αναγνώρισαν ότι ορισμένοι τηλεθεατές «προτιμούν να μην βλέπουν σωματικά υγρά στην τηλεόραση», αλλά δήλωσαν ότι οι διαφημίσεις δεν παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας της βιομηχανίας. Επίσης, απέρριψαν τις καταγγελίες ότι οι διαφημίσεις ήταν ακατάλληλες για παιδιά. 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr