Το εξώφυλλο με τον Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας δίχασε και προκάλεσε αντιδράσεις

Το εξώφυλλο με τον Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας δίχασε και προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
1

Αντιδράσεις προκάλεσε το τολμηρό εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» στο οποίο απεικονίζεται ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ  σαν τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους να σφαγιάζει το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Είναι σαφές ότι το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel θέλοντας  να προκαλέσει με το εξώφυλλο του νέου του τεύχους δανείζεται την αισθητική του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo ή του γερμανικού Titanic, σχολιάζει η Deutsche Welle.


Από χθες το βράδυ το εξώφυλλο προκαλεί συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία. Η εφημερίδα Die Welt είναι πεπεισμένη ότι το εξώφυλλο του Der Spiegel με τον αιμοσταγή Ντ. Τραμπ δεν βλάπτει τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά τη δημοσιογραφία, μιας και επιβεβαιώνει την προκατάληψη πολλών πολιτών ότι τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης δεν είναι αντικειμενικά, αλλά απλά προβάλλουν προσωπικές απόψεις δημοσιογράφων. «Όταν επικρίνοντας την έλλειψη μέτρου στον Ντ. Τραμπ, χάνουμε το δικό μας μέτρο, τότε ίσως να βρισκόμαστε πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε στο πνεύμα του λαϊκισμού που ενσαρκώνει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Το εξώφυλλο με τον Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας δίχασε και προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter


Μέχρι στιγμής στη Γερμανία είναι ελάχιστοι εκείνοι που εκφράζονται υπέρ του εξωφύλλου που επέλεξε το Der Spiegel. Μια από τις λίγες υποστηρικτικές φωνές είναι εκείνη της δημοσιογράφου Κατρίν Βάισλινγκ, η οποία έγραψε στο twitter ότι το εξώφυλλο είναι «θαρραλέο και σωστό». Όμως η κ. Βάισλινγκ γράφει για το γερμανικό περιοδικό και ενδεχομένως να μεροληπτεί.


Σε μια πρώτη αντίδραση ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε το εξώφυλλο «κακόγουστο», τονίζονται ότι «αποκαλύπτει περισσότερα για τους δημοσιογράφους του Der Spiegel παρά για τον Πρόεδρο Nτ. Τραμπ».


Από την πλευρά του ο σκιτσογράφος του εξώφυλλου, ο κουβανικής καταγωγής Εντέλ Ροντρίγκες σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, κάνει λόγο για «αποκεφαλισμό της δημοκρατίας και αποκεφαλισμό ενός ιερού συμβόλου» τονίζοντας ότι είναι «συνειδητή η σύνδεση του Προέδρου Τραμπ και του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο εξώφυλλο, μιας και έχουμε να κάνουμε και στις δύο περιπτώσεις με εξτρεμιστές».

Πηγή: Deutsche Welle

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Πάντα ένιωθα ότι είχα το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κάνιε Γουέστ»

TV & Media / Κιμ Καρντάσιαν: «Πάντα ένιωθα ότι είχα το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κάνιε Γουέστ»

«Πάντα ένιωθα πολύ άσχημα, πάντα τον προστάτευα και ήθελα να τον βοηθήσω. Έλεγα ότι έπρεπε να το παλέψω περισσότερο ή  ότι μπορούσα να βοηθήσω» εξομολογήθηκε η 45χρονη στο πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν των «The Kardashians»
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τα 25 πιο επιδραστικά εξώφυλλα όλων των εποχών

TV & Media / Τα 25 πιο επιδραστικά εξώφυλλα όλων των εποχών σύμφωνα με τους ΝΥΤ

Από τον Esquire μέχρι το Rolling Stone και από το Time ως το New Yorker: εξώφυλλα που έγραψαν ιστορία, με πρόσωπα-σύμβολα που καθόρισαν την εποχή τους, από τον Μοχάμεντ Άλι και τη Μαντόνα μέχρι τον Τζον Λένον και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
LIFO NEWSROOM
Πάου Μπρουνέτ: Ο 12χρονος σταρ του YouTube που εξηγεί στον κόσμο τον περίπλοκο σύμπαν του αυτισμού

TV & Media / Πάου Μπρουνέτ: Ο 12χρονος σταρ του YouTube που εξηγεί στον κόσμο τον περίπλοκο σύμπαν του αυτισμού

Η φήμη του ήταν ήδη σημαντική πριν μια συνέντευξη με τον διάσημο Ισπανό ποδοσφαιριστή Μαρκ Κουκουρέγια, ο γιος του οποίου είναι επίσης αυτιστικός, τον εκτοξεύσει σε άλλα επίπεδα δημοτικότητας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χαχαχαχα. ....μιλάνε τα γατακια οι Γερμανοί. ..που αιματοκυλυσαν τον κόσμο 2 φορές. ...που δεν ήξεραν. ..που τους μιμιθηκαν δεκάδες τραμπ ...Μάλλον τον Τραμπ με αδολφικο μουστάκι έπρεπε να βαζατε στο εξώφυλλο. . Θα ήταν κ ωραία τρολια. .