Eurovision 2026: «Θα ήταν μοιραίο λάθος να αποκλειστεί το Ισραήλ» λέει ο Αυστριακός καγκελάριος

Eurovision 2026: «Θα ήταν μοιραίο λάθος να αποκλειστεί το Ισραήλ» λέει ο Αυστριακός καγκελάριος Facebook Twitter
0

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision 2026, πήρε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Στόκερ.

Ο 70oς διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2026, θα διεξαχθεί αυτή τη χρονιά στη Βιέννη της Αυστρίας‚ μετά τη νίκη της χώρας με το τραγούδι «Wasted Love» του JJ.

Εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί με τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο DPA, o Κρίστιαν Στόκερ ξεκαθάρισε πως ο αποκλεισμός της χώρας θα είναι «καταστροφικό λάθος».

«Θα ήταν μοιραίο λάθος να αποκλειστεί το Ισραήλ. Μόνο η ιστορία μας αρκεί για να μην υποστηρίξω ποτέ κάτι τέτοιο» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις ευθύνες της Αυστρίας για τα εγκλήματα της περιόδου του Ολοκαυτώματος.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας έχει αλλάξει τα δεδομένα, όμως στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι η συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή του Ισραήλ έχει ρίξει «σκιά» πάνω στην προετοιμασία του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση της Αυστρίας και ο ίδιος, πίεζαν τη δημόσια τηλεόραση ORF, να αρνηθεί τη διοργάνωση του διαγωνισμού αν  αποβάλλονταν το Ισραήλ.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Δεκέμβριο, όταν η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) θα συνεδριάσει με τα μέλη της για να καθορίσει τη στάση της.

Με πληροφορίες από eurovisionfun.com

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης (1938-2026): «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος που απεβίωσε σήμερα αφηγήθηκε την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΝΤΑΡΙΛ ΧΑΝΑ ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΠΕΣΕΤ

TV & Media / «Love Story»: Η Ντάριλ Χάνα κατακεραυνώνει τη νέα σειρά για τον JFK Jr και την Κάρολιν Μπεσέτ

Η ηθοποιός, που ήταν σε σχέση με τον Κένεντι, αναφέρει ακόμη ότι μετά την προβολή της σειράς έχει δεχθεί «εχθρικά και ακόμη και απειλητικά» μηνύματα σε άρθρο της στους New York Times
THE LIFO TEAM
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

TV & Media / Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
THE LIFO TEAM
NETFLIX PARAMOUNT WARNER BROS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

TV & Media / Ο Τραμπ αγόρασε χρέος της Netflix εν μέσω της «μάχης» της Paramount να αποκτήσει τη Warner Bros

Νέα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέκτησε ομόλογα της Netflix την περίοδο που η Paramount προσπαθούσε να αποσπάσει τη Warner Bros. Discovery από τον «κολοσσό» του streaming
THE LIFO TEAM