Εγκαταλείπουν το Facebook οι νέοι; Ούτε κατά διάνοια!

Εγκαταλείπουν το Facebook οι νέοι; Ούτε κατά διάνοια! Facebook Twitter
Ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ
0

Χρόνια τώρα υπήρχε μία γενικότερη αντίληψη και κάποιες προβλέψεις ότι μέσα στα επόμενα χρόνια ο νεαρόκοσμος - σιγά σιγά - θα εγκατέλειπε το Facebook είτε επειδή θα είχε βαρεθεί είτε επειδή θα είχαν προκύψει νέες εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα. Οι ίδιες προβλέψεις τότε έδιναν πόντους σε εφαρμογές όπως το Snapchat και το Instagram.

 

Ούτε κατά διάνοια!

Σύμφωνα με τις στατιστικές και ένα πολύ εύγλωττο γράφημα που προέκυψε αυτή την εβδομάδα από την έγκυρη online εταιρεία μετρήσεων comScore, το κοινωνικό δίκτυο εξακολουθεί να έχει την πιο ένθερμη κοινότητα χρηστών και μάλιστα στις ηλικίες που ενδιαφέρουν τις μεγάλες διαφημιστικές.

 

Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας καταγράφηκε και μετρήθηκε η ποσόστωση των διαδικτυακών trends, αλλά και το κοινωνικό δίκτυο που προτιμούν τα συγκεκριμένα ηλικιακά κοινά. 

Κάντε κλικ για να εντοπίσετε το Facebook στο εν λόγω γράφημα. 

 

Εγκαταλείπουν το Facebook οι νέοι; Ούτε κατά διάνοια! Facebook Twitter
Όλες οι εφαρμογές και τα δίκτυα μαζί και το Facebook μόνο του. Μόνο που εδώ είναι για καλό (του)

 

Ναι, είναι εκείνο εκεί ψηλά στην δεξιά γωνία του γραφήματος. Αυτό που βρίσκεται ψηλότερα στην προτίμηση των χρηστών κοινωνικών δικτύων. Βασικά, είναι μια κατηγορία από μόνο του, που απλώς έχει ξεφύγει από τις μετρήσεις των υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών.  

 

Όπως αποδεικνύεται, παρά τους φόβους των επενδυτών - και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - που άκουγαν καιρό τώρα ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του νεαρό κοσμου του, το Facebook εξακολουθεί όχι απλώς να κρατά τα ηνία, αλλά να οδηγεί τις εξελίξεις στα τεχνολογικά: οι μετρήσεις αποδεικνύουν ότι κάθε νεαρός - ή μάχιμος - χρήστης ειδικά στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί το δίκτυο σε τακτικότατη βάση και δεν έχει σκοπό να το εγκαταλείψει.  

 

Αυτό, άλλωστε, ήταν και το ζητούμενο. Να διατηρήσει το Facebook τον νεαρό κόσμο του και φυσικά την πρωτοκαθεδρία στην τεχνολογική αγορά με μία εταιρεία που αξίζει 340 δις και κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμη πιο ισχυρή από κάθε άποψη. 

 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

TV & Media / Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη;» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

«Βγήκα ένα βράδυ με τους φίλους μου, διασκέδασα, όπως κάνω πάντα. Την επόμενη ημέρα υπήρχαν άρθρα, τηλέφωνα» ανέφερε η ηθοποιός φανερά απορημένη με όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες
LIFO NEWSROOM
Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

TV & Media / Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»
LIFO NEWSROOM
Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM