Tim Cook: Παρενέβη ώστε να κοπεί η σειρά για το site που είχε αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του

Tim Cook: Παρενέβη ώστε να κοπεί η σειρά για το site που είχε αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του Facebook Twitter
EPA
0

O Tim Cook φέρεται να ακύρωσε μια νέα σειρά που ήδη βρισκόταν στα σκαριά για την Apple TV+ και βασιζόταν στην ιστορία του Gawker, του αμφιλεγόμενου site που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2008.

Σύμφωνα με τους New York Times, η σειρά λεγόταν «Scraper» και δημιουργοί της ήταν δύο παλαίμαχα στελέχη του Gawker, o Cord Jefferson και ο πρώην διευθυντής του, Max Read. Δύο ακόμα πρώην συντάκτες του site, οι Emma Carmichael και Leah Beckmann είχαν επίσης προσληφθεί από την Apple TV+ ως σεναριογράφοι.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα streaming είχε παραγγείλει μια σειρά επεισοδίων και τα δύο πρώτα ήταν ήδη έτοιμα, προτού ο Cook ενημερωθεί για το πρότζεκτ. Σύμφωνα με τους Times, ο ίδιος στη συνέχεια έστειλε ένα email σε παραγωγό της Apple, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. Τότε η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να διακόψει τη σειρά, η οποία πλέον αναζητά χρηματοδότηση.

Στην περίοδο της ακμής του το Gawker ήταν γνωστό για τα άρθρα του που κατέλυαν τα όρια της ιδιωτικότητας, φέρνοντας στο φως –συχνά άβολες– αλήθειες για δημόσια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι πρώτες κατηγορίες για τους καταδικασμένους πλέον για σεξουαλικά εγκλήματα, Χάρβεϊ Γουάινστιν και Μπιλ Κόσμπι. 

Η σχέση του Cook με το Gawker δεν ήταν ποτέ φιλική. Το 2008 η ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο «Είναι γκέι ο COO της Apple, Tim Cook;». Όταν ο Cook προήχθη σε CEO το 2011, το site επανήλθε με νέο άρθρο, όπου τον κατονόμαζε ως «τον πιο ισχυρό γκέι άνδρα στην Αμερική», άρθρο που στην ουσία έκανε δημόσιο outing στον Cook, παρόλο που ο ίδιος ήταν out στην προσωπική του ζωή για χρόνια.

Ο ίδιος ο Cook μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του το 2014 σε άρθρο του στο Bloomberg και έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι CEO μιας από τις 500 κορυφαίες, σύμφωνα με το Fortune, εταιρείες στον κόσμο. 

«Για πολλά χρόνια ήμουν ανοιχτός με πολύ κόσμο σχετικά με τη σεξουαλικότητά μου» είχε γράψει τότε. «Πολλοί συνάδελφοι στην Apple γνωρίζουν ότι είμαι γκέι και δεν φαίνεται να διαφέρει ο τρόπος που μου συμπεριφέρονται. Φυσικά έχω την τύχη να δουλεύω σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργία και την καινοτομία και γνωρίζει ότι μπορείς να προοδεύσεις μόνο αν αγκαλιάσεις τις διαφορές των ανθρώπων. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Ενώ δεν είχα ποτέ αρνηθεί τη σεξουαλικότητά μου, δεν είχα μιλήσει και δημόσια γι' αυτή, μέχρι σήμερα. Οπότε ας το ξεκαθαρίσω: είμαι περήφανος που είμαι γκέι και θεωρώ την ομοφυλοφιλία μου ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο θεός».

Το Gawker τελικά χρεοκόπησε έπειτα από μήνυση, το 2012, του παλαιστή Hulk Hogan που ανάγκασε το site να τον αποζημιώσει με το ποσό των 115 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά την έφεση, ο συμβιβασμός έκλεισε στα 31 εκ.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια ο συνιδρυτής του PayPal Peter Thiel παραδέχτηκε στους Times ότι ότι είχε επενδύσει μυστικά 10 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τη μήνυση του Hogan, κρίνοντας πως άξιζε να περάσει στην αντεπίθεση, μια και το site είχε δημοσιοποιήσει και τη δική του ομοφυλοφιλία μέσα από μια σειρά άρθρων το 2007.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που ο Cook παρεμβαίνει στα πρότζεκτ της Apple TV+. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, έκοψε μια βιογραφία του Dr. Dre το 2018, επειδή περιλάμβανε πολλή βία και γυμνό, ενώ φέρεται να έχει διαμηνύσει και στον σκηνοθέτη M. Night Shyamalan να μην συμπεριλάβει σταυρούς στο σετ της ταινίας «Servant».

Με πληροφορίες από New York Times και Out.

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM