Βρετανία: Ο ράπερ Nines κερδίζει Metallica και Κέιτι Πέρι και κατακτά την κορυφή

Βρετανία: Ο ράπερ Nines κερδίζει Metallica και Κέιτι Πέρι και κατακτά την κορυφή Facebook Twitter
Βρετανία: Ο ράπερ Nines κερδίζει Metallica και Κέιτι Πέρι και κατακτά την κορυφή (fader)
0

Ο Λονδρέζος ράπερ Nines κατόρθωσε να νικήσει μερικά από τα μεγαθήρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ αυτών και οι Metallica.

Το τρίτο άλμπουμ του μουσικού, το Crabs In A Bucket, έσπασε τα ρεκόρ με τα περισσότερα stream και τις περισσότερες λήψεις της εβδομάδας αφήνοντας στη δεύτερη θέση το πολυαναμενόμενο «S&M 2» των Metallica αλλά και το «Smile» της Κέιτι Πέρι στα βρετανικά τσαρτς.

Nines και Metallica είχαν λιγότερες από 2.000 πωλήσεις διαφορά, όπως δήλωσε η επίσημη εταιρεία.

Έτσι, στην κορυφή της πεντάδας βρέθηκε ο Nines με το «Crabs In A Bucket», ακολούθησαν οι Metallica με το «S&M 2», ο Gregory Porter και το «All Rise», οι Disclosure με το «Energy» και η Κέιτι Πέρι με το «Smile».

Το «Crabs In A Bucket» είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Nines, και το πρώτο του σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, και ακολουθεί το ταξίδι του από τους τοπικούς καλλιτέχνες του Λονδίνου στην διεθνή αναγνώριση.

Ο τίτλος αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Τον περασμένο Ιούνιο, ο μουσικός έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στη Maida Vale, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό του σπίτι στο βορειοδυτικό Λονδίνο.


«Μετά από αυτήν την επιτυχία θα μπορούσα να ήμουν οπουδήποτε στον κόσμο», είπε στον Guardian τον περασμένο μήνα.

Το τελευταίο άλμπουμ του ράπερ μπορεί να ξεπέρασε το «S&M 2» σε stream και downloads αλλά οι Metallica έχουν πουλήσει περισσότερα σε CD και βινύλιο.

Με πληροφορίες του BBC

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM