Αυτός είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι Ρώσος υποψήφιος δήμαρχος και δεν φοβάται τον Πούτιν

0

Δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ακτιβιστής, ο Αντόν Κρασόβσκι είναι μια σπουδαία περίπτωση για την πολιτική σκηνή της σύγχρονης Ρωσίας. Γιατί; Διότι είναι ο πρώτος, ανοιχτά γκέι, Ρώσος καταξιωμένος επαγγελματίας που ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Μόσχας.

Εδώ και χρόνια, ζει ανοιχτά, δεν φοβάται τον Πούτιν και τις ομοφοβικές διώξεις του, και ενώ ξέρει ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να εκλεγεί, ωστόσο κατεβαίνει με σύνθημα του την ελευθερία και την αγάπη. 

"Είναι δύο πράγματα που η κοινωνία της σύγχρονης Ρωσίας τα έχει ξεχάσει. Κατεβαίνει υποψήφιος για να δώσω το παράδειγμα της ανοχής που η δική μας κοινωνία το έχει ξεχάσει από καιρό. Πρέπει να μας διδάξουν ξανά να είμαστε ελεύθεροι και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Να σεβόμαστε και να κατανοούμε το διαφορετικό", λέει με περισσό θάρρος ο δημοσιογράφος. 

Πώς αντιδρά, όμως, ο Κρασόβσκι στην πιθανότητα ο ρωσικός νόμος να ακυρώσει την υποψηφιότητά του, ακριβώς επειδή είναι ομοφυλόφιλος; "Είναι ένας δύσκολος δρόμος, όμως, πρέπει να τον διανύσουμε. Κάποιος πρέπει να το κάνει, γιατί είναι η χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει εκτός από εμάς!", εξηγεί. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ