Ζάκυνθος: Ποινή 15 μηνών με αναστολή στο δήμαρχο για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος στο ΧΥΤΑ

Ζάκυνθος: Ποινή 15 μηνών με αναστολή στο δήμαρχο για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος στο ΧΥΤΑ Facebook Twitter
0

Σε ποινή 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος στο χώρο του κορεσμένου ΧΥΤΑ με το ελαφρυντικό ότι κατέβαλλε προσπάθειες για την αποτροπή της.


Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε στην ίδια ποινή και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς.


Είναι η πρώτη καταδίκη αιρετών στη Ζάκυνθο για το αδίκημα της ρύπανσης σε μια περίοδο που καταβάλλονται έντονες προσπάθειες να κατασκευασθεί ένας νέος χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων σε περιοχή του όρου Βραχιώνας και άμεσα να λειτουργήσει η μονάδα διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες οι κάτοικοι του Γαλάρου, Αγίων Πάντων και της Αγίας Μαρίνας μετά την λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και την διατύπωση μιας ξεκάθαρης αντίδρασης σε ότι αφορά την χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην περιοχή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι έχουν οργανώσει ομάδες περιφρούρησης που διανυκτερεύουν στο νταμάρι της Αγίας Μαρίνας και χρησιμοποιώντας τα αγροτικά τους μηχανήματα περιπολούν την περιοχή υπό το «φόβο» να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων σε ότι αφορά την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην συγκεκριμένη έκταση.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμoί για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και νέους σταθμούς του Μετρό

Ελλάδα / Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμoί για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και νέους σταθμούς του Μετρό

Στην προκήρυξη επτά αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για τις πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και τους νέους σταθμούς του Μετρό, “Ακαδημίας”, “Ευαγγελισμού”, “Αλεξάνδρας”, “Δικαστήρια” προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων .
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ