Για «εκβιασμό» αλλά και «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος της μίλησε κατά την έναρξη της κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τη Novartis η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου

 

Η ίδια - που προσήλθε φορώντας μαύρα γυαλιά και ζητώντας να μη φωτογραφηθεί - αναφέρθηκε στις διαρκείς πιέσεις από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προκειμένου να ασκήσει διώξεις με ανύπαρκτα στοιχεία.

 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή της: «Δουλεύαμε εντατικά για την διαλεύκανση της υπόθεσης που ούτε το Σαββατοκύριακο φεύγαμε από το γραφείο. Τον Φεβρουάριο 2017 ήρθε στο γραφείο μου δημοσιογράφος και με ρώτησε εάν έχω στοιχεία εναντίον πολιτικών. Η ερώτησή της με ξάφνιασε γιατί κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν μου την είχε κάνει. Όταν της είπα όχι, απόρησε. Λίγες μέρες αργότερα με πήρε ο κ.Παπαγγελόπουλος και με ρώτησε εάν έχω βρει στοιχεία για πολιτικούς. Και σε εκείνον αρνήθηκα.»

 

Συμφωνά με την κ. Ράικου το σκηνικό επαναλήφθηκε: «Στις αρχές Μαρτίου με ξαναεπισκέφτηκε η δημοσιογράφος και πάλι μου είπε για πολιτικούς. Αρνήθηκα. Φυσικά δεν της άρεσε η απάντηση και επέμεινε. «Πώς δεν έχεις; Και τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο; Για τον Πικραμμενο το βίντεο που παίρνει χρήματα;» μου είπε. Αιφνιδιάστηκα και της είπα πρώτη φορα ακούω τέτοια πράγματα. Μου λέει «Φεύγω πάω τώρα να στα φέρω. Θα τα βρω και θα στα φέρω». Δεν έφερε τίποτε και όταν της τηλεφώνησα για τα στοιχεία μου είπε οτι δεν τα έχει βρει. Και δεν ξαναήρθε ποτέ. Ίσως γιατί ήξερε οτι θα της έπαιρνα κατάθεση.»

 

Σύμφωνα με την κα.Ράικου, «λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο κ.Παπαγγελόπουλος με άσχημο τόνο μου τηλεφώνησε και με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Όταν του είπα πως δεν έχω στοιχεία μου είπε: Έχεις και παραέχεις. Στείλτε και θα τα βρουν οι παρακάτω. Του απάντησα ότι εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής. Και εκείνος μου είπε 'μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τι θα πάθεις'. Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα οτι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση. Όταν είδα και το πρωτοσέλιδο του Documento εναντίον μου τον Μάρτιο του 2017 αισθάνθηκα τι θα πει συμβόλαιο θανάτου και πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Μέσα σε φόβο και ανασφάλεια έγραψα στις τρεις τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσα την αντικατάστασή μου. Επειδή είχα καταλάβει τι συμβαίνει έδωσα την επιστολή αυτή στη δημοσιότητα. Από τότε και μέχρι σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή μου ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων» ανέφερε και κατέληξε: «Ειλικρινά απορώ πως τον στήριζε η τότε κυβέρνηση. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πως τον στηρίζει η τοτε κυβέρνηση έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους».