Υπόθεση "Mr Bitcoin": Για παρατυπίες καταγγέλλει το ΣτΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υπόθεση "Mr Bitcoin": Για παρατυπίες καταγγέλλει το ΣτΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει το ΣτΕ για την υπόθεση του Mr.Bitcoin, Αλεξάντερ Βίννικ - EUROKINISSI/APXEIOY
0

Την άρνηση του Συμβουλίου της Επικρατείας να της χορηγήσει αντίγραφα του φακέλου του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, παρά τις έγγραφες αιτήσεις της καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ανακοίνωσή της. 

Παράλληλα αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να της γνωστοποίησει τα ονόματα των δικαστών που θα δικάσουν την υπόθεση του λεγόμενου "Mr Bitcoin".

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι «μετά από 3 έγγραφες αιτήσεις μου και 2 διαδοχικές αρνήσεις της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, έλαβα χθες αργά το μεσημέρι, μέρος μόνο του φακέλου, ενώ η 4η αίτησή μου για τα υπόλοιπα έγγραφα απαντήθηκε προφορικά από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κα.  Σακελλαροπούλου, η οποία μου δήλωσε ότι «δεν θα μου τα χορηγήσει, διότι κρίνει ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση και δεν θα μου δώσει έγγραφη απάντηση».

Ακόμη, αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να την ενημερώσει «ποιοι θα είναι οι δικαστές που θα συγκροτήσουν την αυριανή 'Μείζονα Ολομέλεια'».

Η υπόθεση του Mr Bitcoin αναμένεται να συζητηθεί αύριο στην ολομέλεια του ΣτΕ, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο Ρώσος υπόδικος, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραδοθεί στην Γαλλία, προκειμένου να δικαστεί εκεί για αδικήματα που του αποδίδουν οι γαλλικές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM