«Ξεθάψτε τους νεκρούς σας»: Η έκκληση του δήμου Τρικκαίων προς τους πολίτες

«Ξεθάψτε τους νεκρούς σας»: Η έκκληση του δήμου Τρικκαίων προς τους πολίτες Facebook Twitter
Ο δήμος Τρικκαίων καλεί τους πολίτες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εκταφή των συγγενών τους, ώστε να απελευθερωθούν θέσεις ταφής - EUROKINISSI/APXEIOY
1

Μεγάλο πρόβλημα λόγω έλλειψης θέσεων ταφής στα δύο κοιμητήρια έχει προκύψει στα Τρίκαλα, με τον δήμο να καλεί τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο δήμος Τρικκαίων καλεί τους πολίτες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ανακομιδή των συγγενών τους, στα δύο κοιμητήρια της πόλης.

Συγκεκριμένα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2020 θα πρέπει οι συγγενείς των ενταφιασμένων να προγραμματίσουν την ανακομιδή όσων είχαν ενταφιαστεί μέχρι και το 2015. Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας ο δήμος Τρικκαίων θα προβεί αναγκαστικά σε εκταφές λόγω του πιεστικού αυτού προβλήματος, όπως προβλέπουν η Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και ο σχετικός νόμος. Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους στο Α και το Β Κοιμητήρια και να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός.

Το πρόβλημα έλλειψης χώρων ταφής στην πόλη των Τρικάλων δεν είναι νέο. Κατά καιρούς, μάλιστα, έχουν γίνει ανάλογες εκκλήσεις και από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Ο Δήμος σχεδιάζει εδώ και χρόνια τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου σε μεγάλη έκταση στα Ρόγγια. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός δεν έχει προχωρήσει λόγω των υπόγειων υδάτων που υπάρχουν εκεί και το υψηλό κόστος αποστράγγισης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια