Ξάνθη: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία

Ξάνθη: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία Facebook Twitter
Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης φοιτητές που γύρισαν από την Τουρκία
0

Σε ξενοδοχείο της Ξάνθης φιλοξενείται ομάδα φοιτητών, που έχει πει σε καραντίνα, μετά την επιστροφή τους από την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Πρόκειται για κάποιους από τους 90 φοιτητές με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη που επέστρεψαν από την Τουρκία. Έφτασαν στην Ελλάδα σε δύο ομάδες και λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου τους παρέλαβαν από το συνοριακό φυλάκιο των Κήπων, προκειμένου να μεταφέρουν κάποιους από αυτούς στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ξενοδοχείο, που είναι στην είσοδο της Ξάνθης, βρίσκονται 60 φοιτητές και αναμένονται άλλοι 12, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Η κλινική εικόνα τους είναι καλή, ενώ αναμένεται να εξεταστούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι 6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική, για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ