Walk for Freedom: Πορείες κατά του τράφικινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Walk for Freedom: Πορείες κατά του τράφικινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φορώντας μαύρα ρούχα, περπάτησαν σιωπηλοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ με τα συνθήματα «Μόνο το 1% των θυμάτων διασώζονται», «Υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα».

Στόχος του Walk For Freedom είναι να διαδοθεί το μήνυμα ότι οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση.
Εθελοντές της A21 στη διάρκεια της δράσης μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος εντοπίσει θύμα εμπορίας ανθρώπων και για την τηλεφωνική γραμμή 1109, η οποία δέχεται αναφορές για πιθανά περιστατικά, ανώνυμα ή επώνυμα.

Το Walk for Freedom αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση ενημέρωσης για την εμπορία των ανθρώπων.

Στις 20 Οκτωβρίου συγκεντρώνονται χιλιάδες πολέμιοι του trafficking σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο και κάνουν εκατομμύρια βήματα με αίτημα να καταργηθεί η σύγχρονη δουλεία, η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό την καταναγκαστική εργασία ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Οι συμμετέχοντες στο 5ο Διεθνές Walk For Freedom ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία στην παραλία μέχρι τον Λευκό Πύργο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης A21.


Όταν έφθασαν μπροστά στον Λευκό Πύργο φώναξαν «ελευθερία» και απελευθέρωσαν λευκά μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνδικαλιστικών φορέων και συνάδελφοι του αστυνομικού
LIFO NEWSROOM
Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Ελλάδα / Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος είχε χρησιμοποιήσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα και να παραγγείλει ποτά
LIFO NEWSROOM